Ευθύνες για την απραξία στην αμυντική βιομηχανία

Ευθύνες για την απραξία στην αμυντική βιομηχανία

Κύριε διευθυντά

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ανεγκέφαλοι πολιτικοί είχαν σημειώσει ρεκόρ επιδόσεων στις πελατειακές σχέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε βαθύτατο ανατολίτικο λήθαργο ως προς τα εθνικά θέματα. Ειδικότερα, ενώ υπήρχε το «καμπανάκι» της εισβολής στην Κύπρο και της τραγωδίας στα Ιμια, όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν καν με τα οπλικά συστήματα, αλλά διέλυσαν την αμυντική βιομηχανία μας (ΕΑΒ, ΕΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ). Ετσι, η Ελλάδα, από τους πρωτοπόρους, έγινε ουραγός…

Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες έχει επιδόσεις στην παραγωγή όπλων και στην εμπορία σε μουσουλμανικές χώρες (ΗΑΕ, Τουρκμενιστάν, Σαουδική Αραβία). Στην αεροπορική βιομηχανία η Τουρκία κατασκευάζει επιθετικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και φιλοδοξεί να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό 5ης γενιάς. Με αφορμή το ανυπόστατο σύμφωνο με τη Λιβύη, η Τουρκία εισέπραξε δισ. δολάρια από τις πωλήσεις όπλων στον εμφύλιο.

Εάν υπήρχε ειδικό άρθρο στον Ποινικό Κώδικα με ποινές ισοβίων λόγω απραξίας των πολιτικών στα εθνικά θέματα, τώρα δεν θα ήμασταν σε μειονεκτική θέση έναντι του τουρκικού οπλοστασίου.

Γεωργιος Τρανταλιδης, Πειραιάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή