Θέλουμε την προβολή της ταινίας «Ελένη»

Θέλουμε την προβολή της ταινίας «Ελένη»

Κύριε διευθυντά

Από το 1974 μέχρι προσφάτως η Κρατική Ελληνική Ραδιοτηλεόραση τελούσε υπό την κατοχή της Αριστεράς. Η κατά καιρούς διοριζόμενοι, υποτίθεται «δεξιοί», στη διοίκηση της ΕΡΤ δεν άλλαζαν τίποτε. Ασχολούνταν με τη δική τους τακτοποίηση, το βόλεμα κάποιων ημετέρων, ενώ τα μεταδιδόμενα προγράμματα τα «κανόνιζε» το πανίσχυρο λόμπι του κομματικού αριστερού συνδικαλιστικού φορέα.

Αν υποθέσουμε ότι σε όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα στην ΕΡΤ παρουσιάστηκαν χίλια (1.000) διαφορετικά προγράμματα (λ.χ. ειδήσεις, ντοκιμαντέρ, σίριαλ, κινημ. ταινίες, ομαδικές συζητήσεις, έρευνες, παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων έργων τέχνης, και άλλα πολλά) με πολιτικό περιεχόμενο, όλα, χωρίς εξαίρεση είχαν έναν σκοπό: την εκθείαση της Αριστεράς. Την οποία παρουσίαζαν ως θύμα και τη δημοκρατία και το αστικό κράτος ως εγκληματία.  Ο Μπελογιάννης, το «Καραβάν Σαράι» και όλα τα «έργα» με κομμουνιστικό πρόσημο προεβλήθησαν από την ΕΡΤ εκατό φορές.

Υπάρχει όμως ένα και μοναδικό μη αριστερό έργο που δεν προβλήθηκε ποτέ. Είναι η «Ελένη», το περίφημο ιστορικό έργο του Ελληνοαμερικανού Νίκολας Γκέιτζ (Νικόλαος Γκατζογιάννης, απ’ το χωριό Λιά της Θεσπρωτίας).

Να ελπίζουμε ότι η σημερινή ηγεσία της ΕΡΤ θα ευδοκήσει να προγραμματίσει στο εγγύς μέλλον την προβολή της «Ελένης»;

Βασίλειος Τάκης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή