Η «απορρόφηση» των πολλών δισ. ευρώ

Η «απορρόφηση» των πολλών δισ. ευρώ

Κύριε διευθυντά

Στην «Κ» (12-7-2020) ο κ. Παναγής Βουρλούμης ως πρόεδρος της «Τράπεζας Τροφίμων», μας αναλύει πολύ εύστοχα και με ιδιαίτερα προσεκτική έκφραση μομφής, το πώς και το γιατί κινδυνεύουμε, εν μέσω οξύτατης ανέχειας δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, να χάσουμε 200 εκατ. ευρώ, επειδή η δημόσια διοίκηση δεν βρήκε τρόπους να απορροφήσει σχετικό ειδικό κοινοτικό κονδύλιο 331 εκατ. για τη «φτώχεια» και με συμμετοχή της Ελλάδας (51 εκατ.) απορρόφησε από το 2014 μέχρι το 2019, μόλις 59 εκατ. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό!

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο αρμόδιος υπουργός και οι σύμβουλοί του και ούτε επιθυμώ «διακαώς» να το μάθω.

Εκείνο που θα έπρεπε να απασχολεί ιδιαίτερα, είναι το να πληροφορηθούμε από τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τι γίνεται τελικά με εκείνη τη «ρημάδα» την αξιολόγηση των «δημοσίων λειτουργών» και επί του προκειμένου ποιες ήσαν οι προτάσεις της δημόσιας διοίκησης για την απορρόφηση των 331 εκατ., από τον αρμόδιο εισηγητή μέχρι τον επικεφαλής γεν. διευθυντή, και πόσοι εξ αυτών των συγκεκριμένων συμφωνούν ή όχι για την αξιολόγησή τους. Επίσης, εάν έχουμε καν το δικαίωμα ως πολίτες αυτής της χώρας για την επ’ αυτού πληροφόρηση. Ή μήπως ούτε ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανάλογο δικαίωμα;

Και για να μη θεωρηθώ ψιλικατζής(!), τι είναι δύο εκατοντάδες εκατομμύρια; Διερωτώμαι με ποιους δημόσιους λειτουργούς θα πορευθούμε στο εγγύτατο μέλλον ενόψει της απορρόφησης των πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων που έπονται, για να μην έχουν κι αυτά την ίδια τύχη!

Πανος Κ. Παναγοπουλος, Διδάκτωρ του Παν/μίου της Σορβόννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή