Από τα απλά καθημερινά έως τα δυσεπίλυτα

Από τα απλά καθημερινά έως τα δυσεπίλυτα

Κύριε διευθυντά

Εχουμε βάλει το κεφάλι μας στην άμμο αρνούμενοι να παραδεχθούμε την πραγματικότητα στα απλά καθημερινά αλλά και στα σύνθετα εθνικά θέματα. Ως απλός πολίτης και προς επιβεβαίωση θα αναφέρω την εμπειρία μου από τις καλοκαιρινές διακοπές μου στην Αμαλιάπολη – Μιτζέλα Μαγνησίας (Δήμος Αλμυρού).

Πρώτον. Η μαγευτική αυτή τοποθεσία που ακόμη και σε εποχή κορωνοϊού έλκει πολλούς παραθεριστές, δεν διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης (μπλε κάδος), όπως άλλωστε και όλος ο Δήμος Αλμυρού. Αν λοιπόν κάποιος φανατικός της ανακύκλωσης θελήσει να σώσει τα ανακυκλώσιμα θα πρέπει να τα ταξιδέψει στον Βόλο, στα Τρίκαλα ή στη Λάρισα, άλλως αυτά δρομολογούνται στα κοινά σκουπίδια με ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Η κατάσταση αυτή διαρκεί πάνω από 15 χρόνια. Υπολογίστε τη ζημιά στο περιβάλλον.

Ο κοινοτάρχης δεν ενδιαφέρεται, ο δήμαρχος Αλμυρού δεν ενδιαφέρεται, ο περιφερειάρχης δεν ενδιαφέρεται. Ας ελπίσουμε ότι η ΚΕΔΕ κάτι θα κάνει.

Δεύτερον. Η σύζυγός μου έπεσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της και την ανάγκη να πρέπει να μετακινηθεί στο Γ.Ν. Βόλου.

Το ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Αλμυρού αφίχθη, θα έλεγα, γρήγορα, όμως με έναν οδηγό χωρίς συνοδό νοσηλευτή, με αποτέλεσμα πήγε τσουβαλάτη στα δικά μας σεντόνια στο νοσοκομείο, όπου για να γίνει η ακτινογραφία υπήρξε αναμονή κοντά 90΄ για να διανυθεί μια απόσταση 25 μ. από τα εξωτερικά ιατρεία (ορθοπεδικό) έως το ακτινολογικό (έλλειψη τραυματιοφορέων!).

Τρίτον. Η παραλία Αμαλιάπολης.

Εντονος συνωστισμός με περίπου 60 ομπρέλες σε μια πολύ μικρή παραλία και απουσία ελέγχου των λιμενικών του τοπικού Λ.Σ. Πλήρης αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων για την υγεία τους.

Συμπέρασμα: Και τα τρία ανωτέρω σημεία καταδεικνύουν  την έλλειψη αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας όλων των επιπέδων της δημόσιας διοίκησης αλλά και των πολιτών, ιδίως των ντόπιων, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας. Αν δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα απλά, πώς θα αντιμετωπίσουμε διορθώνοντας τα σύνθετα εθνικά και ιδίως εκείνα τα της εθνικής άμυνας, της παιδείας και της Δικαιοσύνης.

Απαιτείται  άμεσα «εκρηκτική αποφασιστικότητα» σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, δημόσια και ιδιωτικά, όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει ο Στέφανος Μάνος στο άρθρο του στην ΚτΚ της 16/8.

Ι. Κ. Γεωργιαδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή