Μια λύση για το Θεατρικό Μουσείο

Μια λύση για το Θεατρικό Μουσείο

Κύριε διευθυντά

Το Θεατρικό Mουσείο της Ελλάδος περιέχει τους θησαυρούς της θεατρικής μας ιστορίας. Και έχει πολλά και εκλεκτά εκθέματα να επιδείξει. Μεταξύ αυτών, τα κοστούμια της Μαρίας Κάλλας –δημιουργήματα του Τσαρούχη– και πολλών άλλων πρωταγωνιστών, τα οποία όμως σήμερα κινδυνεύουν να καταστραφούν. Διότι η στέγαση του μουσείου δεν είναι η ενδεδειγμένη, αφού στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Αθηναίων, το Πολιτιστικό Κέντρο στο παλιό νοσοκομείο «Ελπίς» επί της οδού Ακαδημίας, και έχει παράλληλα μισθωθεί ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιείται για αποθήκη. Για το οποίο προσφάτως καταδικάστηκαν σε είκοσι μήνες φυλάκιση (ευτυχώς με αναστολή) ο πρόεδρος του Μουσείου Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος για χρέη του μουσείου από ενοίκια του διαμερίσματος-αποθήκης.

Η Ελλάδα που δίδαξε τον κόσμο με το αρχαίο δράμα είναι αδιανόητο να μην έχει ένα μουσείο στεγασμένο σε έναν χώρο αντάξιο της θεατρικής της ιστορίας. Αποτελεί δε ευτύχημα για το μουσείο ότι επικεφαλής του βρίσκεται ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, για τον οποίο τρέφω εκτίμηση για τη βαθιά του γνώση για το ελληνικό θέατρο και την ιστορική του διαδρομή και ο οποίος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Ενας τέτοιος χώρος είναι βέβαιο ότι μπορεί να βρεθεί σε ένα τμήμα του Μεγάρου Μουσικής στη νέα πτέρυγα, που όλη, πλην της μουσικής βιβλιοθήκης, είναι κενή. Ενας αρχιτέκτονας, του οποίου το προσόν θα είναι το αναγνωρισμένο κύρος και η υψηλή ποιότητα της δουλειάς του, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αυτοτελές τμήμα για τη στέγαση του Θεατρικού Μουσείου.

Απευθύνομαι στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, λαμπρή θεραπαινίδα του θεάτρου, στην οποία αποστέλλω και την επιστολή αυτή που περιλαμβάνει την πρότασή μου και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει στην υλοποίησή της, εφόσον βέβαια συμφωνεί με αυτή.

Ιωαννης Μ. Βαρβιτσιωτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή