Απορία φιλόζωου για φιλόζωους

Απορία φιλόζωου για φιλόζωους

Κύριε διευθυντά

Αγαπώ τα ζώα, σε όλη μου τη ζωή είχα και έχω ένα σκύλο ή μια γάτα. Φροντίζω όσο μπορώ και τα αδέσποτα της γειτονιάς μου. Παρ’ όλα αυτά (ή ακριβώς γι’ αυτό) ενοχλούμαι από το ύφος των δημοσιεύσεων των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες προβάλλουν κυρίως την απειλή των ποινών και όχι τον σεβασμό προς τη ζωή γενικώς και την ευχαρίστηση που προσφέρει η συντροφιά του ζώου. Η κοινωνία μας χρειάζεται, πράγματι, να βελτιωθεί στο αντικείμενο, νομίζω όμως ότι ο καλύτερος τρόπος δεν είναι ο «χωροφυλακίστικος». Ας μη χωρίσουμε την κοινωνία μας σε «καλούς» που παρακολουθούν και καταγγέλλουν αρμοδίως τους «κακούς».

Πιστεύω ότι το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί από το σχολείο, την οικογένεια, αλλά και την κοινωνία, που πρέπει να γίνει περισσότερο ανεκτική στην παρουσία των ζώων και στη γειτονία με αυτά, με πρακτικές και προτροπές για τη διευκόλυνση της επιβίωσης και τον σεβασμό της ζωής τους.

Θ. Γ. Βουδικλαρης, Πολιτικός μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή