Περί της συμφωνίας και παραμυθίας

Περί της συμφωνίας και παραμυθίας

Κύριε διευθυντά

Εμάς τους Μακεδόνες δεν μας απασχολεί το ποιο κόμμα φταίει λίγο ή περισσότερο στο παρελθόν για το Σκοπιανό ζήτημα. Η απαράδεκτη και βλαπτική για την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπών είναι το τελικό κομβικό σημείο. Και αυτήν την υπέγραψε και τελικά ψήφισε στη Βουλή με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και διαδικασίες το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σημεία βάσει των οποίων η συμφωνία είναι ακυρώσιμη είναι πολλά και έχουν ήδη αναφερθεί. Η νέα κυβέρνηση θα τεθεί προ των ευθυνών της. Ομως, «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Το ερώτημα είναι αν η αρετή και η τόλμη θα υψωθούν ως φράγμα στην υποτέλεια, τον εθνομηδενισμό, τη διαπλοκή και τις όποιες εξαρτήσεις και πιέσεις.

Εκφράζεται από καλοθελητές η άποψη ότι η συμφωνία είναι οριστική, μόνιμη, αμετάκλητη και άλλα παραμύθια. Αυτά είναι κινδυνολογίες που δεν ισχύουν. Καμιά διμερής συμφωνία δεν είναι δεσμευτική αιωνίως και ιδίως όταν την ψηφίζει ένα κόμμα με ισχνή απλή πλειοψηφία, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αντιτίθεται.

Δημ. Καραμητσος, Ομ. καθηγητής ΑΠΘ, Συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή