Η Ευαγγελική Κοινότητα και η Βιβλική Εταιρεία

Η Ευαγγελική Κοινότητα και η Βιβλική Εταιρεία

Κύριε διευθυντά

Στις 19 Ιουνίου 2019 γιορτάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, τα 200 χρόνια της παρουσίας της Βιβλικής Εταιρείας στην Ελλάδα. Οπως αναφέρθηκε στις ομιλίες, η Βιβλική Εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στο Λονδίνο, και στα 1819 ξεκινώντας από την Κέρκυρα, και αργότερα στην Αθήνα, ήταν πάντα κάτω από τη διοίκηση και την υποστήριξη της Ευαγγελικής Κοινότητας (Διαμαρτυρόμενη).

Στο διάστημα αυτό, η Ευαγγελική Κοινότητα κράτησε όλο το βάρος, συχνά λιθοβολούμενη ως αιρετική κ.λπ. (Υπήρξαν μαρτυρίες για εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνιστούσαν στους μαθητές να προμηθευτούν, για τις ανάγκες του μαθήματος των θρησκευτικών, την Αγία Γραφή, «όχι όμως από τη Βιβλική Εταιρεία»…).

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Βιβλική Εταιρεία διοικείται πλέον από Γενική Συνέλευση μελών και από τα τρία δόγματα Ορθοδόξους, Διαμαρτυρόμενους και Καθολικούς.

Στη γιορταστική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος και παρέστη καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, οι εκπρόσωποι της Διαμαρτυρόμενης Εκκλησίας παραγκωνίστηκαν, και δεν τους δόθηκαν οι αρμόζουσες θέσεις μαζί με τους άλλους ιεράρχες, ενώ το Δ.Σ. της Εταιρείας αποτελείται από 5 Ορθόδοξους, 4 Διαμαρτυρόμενους και 1 Καθολικό μέλος.

Είναι λυπηρό να αγνοείται η προσφορά τόσων ετών (173 για την ακρίβεια), της Ευαγγελικής Εκκλησίας η οποία με πολλές θυσίες υποστήριξε το έργο της Βιβλικής και να μην αποδίδεται η οφειλόμενη τιμή στους εκπροσώπους της.

Κωνσταντινος Κακαβελακης, Πρώην εκτελωνιστής 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή