ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Οι ηλικιωμένοι και η χρήση Ι.Χ.

Κύριε διευθυντά

Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η επιστολή του κ. Φραγκούλη Γεωργίου, συνταξιούχου εκπαιδευτκού, στις 24/7/19 στη στήλη της εφημερίδας σας «Επιστολές Αναγνωστών». Οταν ένας οδηγεί επί μισόν αιώνα και τώρα προς τας δυσμάς του βίου του, επιβάλλεται σ’ αυτόν να δώσει εξετάσεις για ανανέωση οδήγησης, με όλες τις ταλαιπωρίες που θα υποστεί είναι κάτι ας το χαρακτηρίσω υπερβολικό!

Το αυτοκίνητο δεν το χρησιμοποιεί για περιοδείες, αλλά, για να πάει στο περίπτερο, για να πάρει εφημερίδα ή στο πλησιέστερο παντοπωλείο, για να πάρει τα άκρως απαραίτητα για το σπίτι του.

Αυτά τα γράφω, γιατί έχω αρκετές συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Σημ. Η επιστολή εστάλη πριν ανακοινωθούν τα «διορθωτικά μέτρα» της νέας κυβέρνησης.

Ιωαννης Πολιτης

Συνταξιούχος δικηγόρος Κυψέλη, Αθήνα

Οι ηλικιωμένοι και η χρήση Ι.Χ.-1
Εαν ήταν πίνακας δεν θα ξένιζε ο τίτλος «Γαλήνια πορεία». Από το όργωμα της γης και το κυνήγι, μεταφορικό μέσο και όχημα μεταναστεύσεων, σύντροφος ειρήνης και επί αιώνες έμψυχο, ακούσιο, εργαλείο πολέμου, το άλογο κέρδισε με ιδρώτα και αίμα μερτικό μεγάλο στις διαδρομές της ανθρώπινης ιστορίας. Κάνοντας λόγο για τους ξωμάχους άλλης εποχής και τα χρήσιμα, αγαπητά σχεδόν σε όλους, τετράποδα, ο επιστολογράφος της «Κ» διαβάζει μια σελίδα από τη μαύρη βίβλο αχαλίνωτων δίποδων που συναθροίζονται στο ανθρώπινο βασίλειο.