Είναι το μήνυμα, όχι ο αγγελιαφόρος

Είναι το μήνυμα, όχι ο αγγελιαφόρος

Κύριε διευθυντά

Παρακολούθησα την επίθεση στη Βουλή (την Τρίτη) του Τσίπρα, σχετικά με το ότι δεν του απαντάει ο πρωθυπουργός αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί στις καταγγελίες του. Ο τέως δεν έχει καταλάβει ούτε του έχουν πει ότι η πολιτισμένη ανθρωπότητα έχει, προ πολλού, απαντήσει στο ερώτημα: Τι μετράει πιο πολύ; Ο αγγελιαφόρος ή το μήνυμα που μεταφέρει;

Δηλαδή (για να το κάνω λιανά για τον τέως): Τι νοιάζει τον κόσμο τι ήταν π.χ. ο Αϊνστάιν ή ο Πλάτωνας ή ο Ευριπίδης στη ζωή τους, υπουργοί ή πρωθυπουργοί… ή… ή… Εκείνο που ενδιαφέρει και θαυμάζει ανά τους αιώνες ο πολιτισμένος κόσμος είναι η θεωρία της σχετικότητας, η «Πολιτεία», η «Ηλέκτρα» αντίστοιχα… Δηλαδή το μήνυμα!

Ετσι, κ. τέως, αντί να απαντήσετε στα επιχειρήματα των υπουργών (γιατί δεν είχατε επιχειρήματα να τους αντικρούσετε), επιτεθήκατε με τις κλασικές ελληναράδικες υπεκφυγές: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; «Kαι ποιος είσαι συ που τολμάς να μου ζητάς να σου απαντήσω;».

Κωνσταντινος Λυκας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή