Δωρεάν μαθήματα για το «τέλειο έγκλημα»;

Δωρεάν μαθήματα για το «τέλειο έγκλημα»;

Κύριε διευθυντά

Φοβούμαι ότι η ΕΛ.ΑΣ. και τα ΜΜΕ κάνουν ό,τι μπορούν ώστε στο τέλος να καταρριφθεί το γνωστό απόφθεγμα: «Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα». Κατά, αλλά κυρίως μετά την αποτελεσματική εξιχνίαση κάθε εγκλήματος, βγαίνουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για όλα τα επιβαρυντικά για τον ένοχο στοιχεία, τα λάθη στα οποία υπέπεσε κατά την εκτέλεση της εγκληματικής του πράξης, τα ευρήματα της έρευνας, καθώς και τις μεθόδους, τακτικές και τεχνολογία που χρησιμοποίησαν τα αρμόδια όργανα και οι υπηρεσίες για να συλλέξουν πληροφορίες και επιβαρυντικά στοιχεία, ώστε να βρουν και να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Μα αυτά πρέπει να είναι επτασφράγιστα μυστικά και ατού της αστυνομίας και να μην παραδίδονται, σαν φροντιστηριακά μαθήματα, σε επίδοξους κακοποιούς, ώστε να γνωρίζουν πώς να δράσουν και τι προφυλάξεις να πάρουν, για να πετύχουν κάποτε «το τέλειο έγκλημα»!

Ενα κλασικό παράδειγμα, αλλά δυστυχώς όχι το μόνο, είναι η υπόθεση της άτυχης 34χρονης Ιωάννας. Μάθαμε τα πάντα για τα λάθη της 35χρονης φερόμενης δράστιδος και τις ενέργειες εξιχνίασης του εγκλήματος από την ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομία μας δικαιούται ένα «εύγε» για την, καθώς φαίνεται, εξιχνίαση του τελευταίου αυτού εγκλήματος. Αν συνεχίσει όμως να ανοίγει και να δείχνει τα χαρτιά της στους επίδοξους εγκληματίες, φοβούμαι ότι στο τέλος θα χάσει το παιχνίδι.

Οσο για τα ΜΜΕ, που κυνηγούν την πρωτιά και την κατά το δυνατόν αποκλειστικότητα και λεπτομέρεια της είδησης και του ρεπορτάζ, κάνουν μάλλον λάθος, νομίζοντας ότι προσφέρουν ενημέρωση στο κοινό τους. Αντιθέτως προσφέρουν, άθελά τους, άριστες υπηρεσίες και πληροφορίες σε επίδοξους κακοποιούς και εγκληματίες.

Ματθαιος Μ. Δημητριου, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή