Εύγε, αλλά ο τίτλος κάπως με ξένισε

Εύγε, αλλά ο τίτλος κάπως με ξένισε

Κύριε διευθυντά

Η «Καθημερινή» της Κυριακής 19.7.2020 δημοσιεύει μια σοβαρή και αποκαλυπτική έρευνα για την προ διετίας καταστροφή στο Μάτι. Ομως η επιλογή του πρωτοσέλιδου και πρώτου τίτλου «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε», παρόλο που είναι απόσπασμα καταγεγραμμένης συνομιλίας, δεν νομίζω ότι ταιριάζει με τα συνήθη πρωτοσέλιδα της «Καθημερινής».

Χρειάστηκε να κοιτάξω την εφημερίδα δύο φορές για να βεβαιωθώ ότι είχα πράγματι στα χέρια μου την «Καθημερινή» και όχι κάποια άλλη. Υστερα βέβαια το άρθρο με προσγείωσε, αλλά η πρώτη αίσθησή μου ήταν η ύπαρξη μιας μορφής «Sensationalism», ασυνήθιστο για την «Καθημερινή» που είναι από τις πολύ λίγες ελληνικές ποιοτικές εφημερίδες. Οι Αγγλοι, όπως ξέρετε, έχουν επίσημα κατηγοριοποιήσει τις εφημερίδες τους σε «Quality» και «Popular» με τις δεύτερες να προηγούνται δυστυχώς εντυπωσιακά σε αριθμό τίτλων και σε πωλήσεις. Στις «Popular» μάλιστα δεοντολογικά όλα περίπου επιτρέπονται. Συγχαρητήρια και πάλι για την έρευνα για το Μάτι.

Χριστοφορος Χατζοπουλος, Αντιπρόεδρος Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή