Αντισώματα στην ακινησία

Κύριε διευθυντά

Στη χώρα που γέννησε το «αιέν αριστεύειν» εις πείσμα καιρών και υπουργών, κάποια δέντρα ορθώνονται ακολουθώντας τη φυσική τους νομοτέλεια παρά την επιμονή των θάμνων που παλεύουν να τα κρατήσουν όλα στο ίδιο μπόι. Πρόσφατα, Ελληνόπουλα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετείχαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό Μαθηματικών, πρώτευσαν και επέστρεψαν στη χώρα με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια κρεμασμένα στον λαιμό τους και μας γέμισαν υπερηφάνεια και ελπίδα ότι υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Σ’ αυτό το γεγονός τα μέσα έδωσαν κάποια δημοσιότητα, αλλά η πολιτεία φειδωλή στην προβολή τους. Ο λόγος φυσικά προφανής, αφού επουδενί λόγο δεν θέλουν να… κομπλάρουν τις μετριότητες, τους αυριανούς μπαχαλάκηδες και γιατί όχι μελλοντικούς κυβερνήτες. Καλό είναι να γνωρίζει ο υπουργός Παιδείας και οι ομοϊδεάτες του ότι η άμιλλα και το «αιέν αριστεύειν» έβγαλαν τον άνθρωπο από τις σπηλιές για να κατακτήσει στις μέρες μας και άλλους πλανήτες. Πρόσφατα, μετά την επιτυχία των Ελληνόπουλων στα Μαθηματικά, ήρθε και μια άλλη είδηση που ανέβασε το ηθικό μας και μας γέμισε με ελπίδα.

Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών κατατάχθηκε μεταξύ των 100 καλύτερων του κόσμου από την Ακαδημαϊκή Παγκόσμια Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλή βαθμολογία που θα τη ζήλευαν αναπτυγμένες χώρες που δεν στερούνται χρημάτων. Στο γεγονός αυτό, αντί να χτυπήσουμε καμπάνες για να ενθαρρύνουμε και άλλους, τηρήθηκε σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση, ούτε μία δήλωση από τον αρμόδιο υπουργό ούτε καν ένα τηλεγράφημα, φοβούμενοι ίσως μήπως ταράξουν τα νερά της απόλυτης ακινησίας.

Δημητρης Μαυραειδοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή