Αναζητώ εναγωνίως μια αναγνώστριά σας

Αναζητώ εναγωνίως μια αναγνώστριά σας

Κύριε διευθυντά

Η επιστολή αυτή είναι προσπάθεια επαφής με την επιστολογράφο σας κ. Σούζη Φερεντίνου-Μπορονκάυ, κάτοικο Φιλοθέης, επειδή προσπάθησα να βρω στοιχεία της για να επικοινωνήσω απευθείας μαζί της και δεν τα κατάφερα.

Ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια με τις αντιστασιακές οργανώσεις της Κατοχής και υπάρχει ένα πρόσωπο που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, και του οποίου αναζητώ τυχόν συγγενείς και απογόνους. Το πρόσωπο αυτό ήταν Αγγλίδα παντρεμένη με Ελληνα και λεγόταν Μάρτζορυ Δημοπούλου. Συνελήφθη από τους Γερμανούς και εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι στις 8/9/1944. Αφησε μια κόρη η οποία πιθανόν να είναι ακόμα εν ζωή.

Εχω στα χέρια μου μια μεταπολεμική έκθεση της μητέρας της, η οποία λεγόταν Φλος Λούις Φερεντίνου και έμενε στην οδό Αγίας Ζώνης 75, και αναφέρει μερικά στοιχεία για τη δράση της κόρης της. Αν η κ. Φερεντίνου-Μπορονκάυ είναι απόγονος της Φλος Λούις Φερεντίνου και συγγενής της Μάρτζορυ, παρακαλείται θερμά όπως έλθει σε επικοινωνία μαζί μου, είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά μέσω του κινητού μου 697.366.4404 (μέχρι τις 26/8/2018, ημερομηνία αναχωρήσεώς μου για Καναδά).

Στελιος Περρακης, Καθηγητής πανεπιστημίου και συγγραφέας, Οττάβα και Μοντρεάλ, Καναδάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή