Περί εθνοτήτων, γης και προγόνων

Περί εθνοτήτων, γης και προγόνων

Kύριε διευθυντά

«Αυτό το μέρος ανήκει σε μένα όσο και σε σένα». Φράση μιας Τουρκάλας από τη Θράκη, προέδρου του μειονοτικού κόμματος, που διαλαλεί ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τούρκοι.

Οπως χαρακτηριστικά και με τρόπο σαφή μας λέγει η εκ του επωνύμου της ασαφής Τουρκάλα (Ασάφογλου το όνομά της), το «μέρος» αυτό, δηλαδή η Θράκη, είναι η πατρίδα τους και το αγαπούν όσο κι εμείς. Εκεί είναι θαμμένοι εδώ και αιώνες όλοι τους οι πρόγονοι, εκεί βρίσκονται και οι ευκτήριοι οίκοι τους, αυτά που λέμε εμείς εκκλησίες και αυτοί τζαμιά, μητρική τους γλώσσα είναι η τουρκική και έχουν κρατήσει με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Ασφαλώς και είναι Τούρκοι, ανήκουν δηλαδή στο τουρκικό έθνος, τη Θράκη όμως τη θεωρούν πατρίδα τους, όπως τη θεωρούμε κι εμείς που ανήκουμε σε άλλο έθνος.

Επιμένουμε όμως να λέμε ότι «δεν είναι το έθνος που μας καθορίζει, αλλά το έδαφος, ο τόπος όπου έχουν γεννηθεί οι πατέρες μας». Πατριώτες εμείς, εξίσου πατριώτες (και μάλιστα για τους ίδιους λόγους) και οι Τούρκοι της Θράκης.

«Μας λέτε να πάμε στην Τουρκία όσοι αισθανόμαστε Τούρκοι», συνεχίζει η κυρία Ασάφογλου. «Οχι, δεν πρόκειται να πάμε στην Τουρκία. Εδώ θα μείνουμε, διότι εδώ είναι η πατρίδα μας και μας ανήκει όσο ανήκει και σε εσάς».

Οι διεθνείς συνθήκες εντούτοις μας λένε ότι όσοι ανήκουν στον γεωγραφικό χώρο του ελλαδικού (ή τουρκικού) κράτους είναι Ελληνες (ή Τούρκοι αντίστοιχα).

Πρέπει να αγνοούν απόλυτα τον Ηρόδοτο οι σπουδαιοφανείς αυτοί συντάκτες των διεθνών συνθηκών. Να αγνοούν, ή στη χειρότερη περίπτωση να παραβλέπουν, δηλαδή να κάνουν ότι δεν ξέρουν, τον ορισμό περί του έθνους που διετύπωσε ο μεγάλος μας αυτός πρόγονος πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια και που μέχρι σήμερα, εις πείσμα όλων των διεθνών συνθηκών, συνεχώς επιβεβαιώνεται.

Η αλήθεια όμως, όσα χρόνια, ακόμη και όσοι αιώνες και αν περάσουν, και με όσα σκουπίδια, ανοησίες, πολιτικές σκοπιμότητες, κατεργαριές και ψέματα και αν σκεπασθεί, κάποια στιγμή παίρνει την εκδίκησή της. 

Εν τω μεταξύ, άντε ξαγκίστρωνε τώρα με τις ανόητες ιδεοληψίες που μας έχουν γεμίσει το μυαλό.

Θεμος Γκουλιωνης, Οφθαλμίατρος, Ναύπλιον

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή