Ο Λυκαβηττός, θύμα αλόγιστων παρεμβάσεων

Ο Λυκαβηττός, θύμα αλόγιστων παρεμβάσεων

Κύριε διευθυντά

Σε σχέση με πρόσφατο άρθρο του κ. Γιάννη Ελαφρού για την «ανάπλαση» του πολύπαθου Λυκαβηττού, να μου επιτρέψετε να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, που είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους αγαπητούς φίλους, κορυφαίους πολεοδόμους και λάτρεις της Αθήνας, αείμνηστους Αριστομένη Προβελέγγιο και Τζώρτζη Κανδύλη.

Για εκείνους, η μόνη ελπίδα να διασωθεί ο κατακερματισμένος από τις αλόγιστες παρεμβάσεις  λόφος, θα ήταν να αποκλεισθεί κάθε περαιτέρω «αξιοποίηση», έστω και ηπίας μορφής, για να διατηρηθεί ο ιστορικός του χαρακτήρας και να θυμίζει έστω και κατ’ ελάχιστον «το φυσικό αρμονικό σύμπλεγμα της Ακρόπολης με τους γύρω λόφους».

Μακάρι να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια για την απλή δενδροφύτευση του λόφου και την κατάργηση των οικοδομικών ατασθαλιών από το γιγαντιαίο εστιατόριο ώς το υπό διάλυση θέατρο.

Γιατί, αν συνεχισθεί η αλόγιστη κατασπάραξη, κάποια στιγμή ο Αγιος Γεώργιος θα βρεθεί ως στοιχείο στην πιλοτή θηριώδους πολυκατοικίας.

Μαιρη Μιχαηλιδου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή