Ο Χαρ. Τρικούπης και οι πινακίδες

Ο Χαρ. Τρικούπης και οι πινακίδες

Κύριε διευθυντά

Με την παρούσα μου επιθυμώ να εκφράσω τις άπειρες ευχαριστίες μου προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, που χάρις στο προσωπικό του ενδιαφέρον ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων με την αναγραφή «Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης» ένθεν και ένθεν της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου επί των αυτοκινητοδρόμων Α5 Ιονία Οδός και Α8 Ολυμπία Οδός.

Ηδη τοποθετήθηκε η μία στην Ιόνια Οδό και πιστεύουμε ότι σύντομα, με την προσωπική παρέμβαση του υπουργού, θα τοποθετηθεί και η άλλη στην Ολυμπία Οδό, για να τιμηθεί δεόντως ο μεγάλος πολιτικός οραματιστής Χαρίλαος Τρικούπης.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η απόδοση τιμής και η διατήρηση της μνήμης των είναι εθνικό καθήκον και εσωτερική ανάγκη καθενός μας.

Τους αξίζει ο έπαινος και το δίκαιο στεφάνωμα, ώστε να διατηρείται αδιατάρακτη η μνήμη τους και να μην μπορεί ο πανδαμάτωρ χρόνος να την επιχώσει.

Είναι γεγονός πως οι ευπατρίδες και δημιουργοί των μεγάλων εθνικών έργων δεν «φυλακίζονται» σε προτομές, γέφυρες και δρόμους.

Βρίσκονται στην καρδιά του κάθε Ελληνα. Ομως η ιστορική σημασία των έργων τους είναι σημαντική. Είναι πάμπολλες σελίδες από το βιβλίο της ελληνικής ιστορίας.

Ο υπουργός, γόνος εξόχου και ενδόξου πολιτικής οικογένειας, τα γνωρίζει αυτά και ξέρει να τιμά τους μεγάλους άνδρες, που θυσίασαν την προσωπική τους ζωή και αναλώθηκαν για το καλό, την πρόοδο και τη δόξα της χώρας των.

Και πάλι ευχαριστούμε τον υπουργό για το αμέριστο ενδιαφέρον του.

Φωτης Μπρουμος, Δημοσιογράφος, μέλος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή