ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Χρέος μας η στήριξη της Δικαιοσύνης

chreos-mas-i-stirixi-amp-nbsp-tis-dikaiosynis-2224617

Κύριε διευθυντά
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα και τα σχετικά με τους δικαστές άρθρα του κ. Πάσχου Μανδραβέλη, ως και τα συνοδευτικά σχόλια. Κατά κανόνα συμφωνώ πλήρως με τις απόψεις του, όπως όμως αποδεικνύεται και πάλι, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του…

Γνωρίζω αρκετά καλά τα τρωτά της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, γνωρίζω ότι δεν λειτουργεί κατά τρόπο άψογο και άμεμπτο, ότι συχνά οι λειτουργοί της δεν κρίνουν κατά συνείδηση αλλά υποκύπτουν σε πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Δικαιολογημένη συνεπώς η κριτική του πλην όμως, επιτρέψτε μου να πιστεύω, εκτός τόπου και χρόνου. Οπως ίσως θα γνωρίζετε, σταθερή είναι η άποψή μου ότι με τους Τσιπραίους στην εξουσία όχι μόνο η οικονομία αλλά και το δημοκρατικό μας πολίτευμα και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Καλύτερα από μένα γνωρίζετε ότι αυτή την περίοδο ο Τσίπρας και η παρέα του βάλλουν ευθέως κατά της Δικαιοσύνης. Οχι βέβαια γιατί νοιάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της, αλλά γιατί αντιστέκεται σθεναρά στο αντισυνταγματικό τους όργιο.

Οταν αγαπημένο μας πρόσωπο ασθενεί βαρέως, καταφεύγουμε στον ειδικό γιατρό έστω κι ας γνωρίζουμε καλά ότι είναι «φακελάκιας». Επείγει για μας να σώσουμε τον άνθρωπό μας και όσο για τα υπόλοιπα θα έχουμε όλο τον καιρό, μετά την αποθεραπεία, να τα κουβεντιάσουμε και να τα καυτηριάσουμε. Προς Θεού όμως, δεν πάμε να του τα ψάλουμε όσο διαρκεί η εγχείρηση…

Αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη κριτικής, έχει ανάγκη στήριξης. Ας την προσφέρουμε, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι στη σημερινή συγκυρία η Δικαιοσύνη είναι ένας ισχυρός δημοκρατικός θεσμός, οχυρό της Δημοκρατίας που προβάλλει σθεναρή αντίσταση στα δόλια και σκοτεινά σχέδια των Τσιπραίων.

Τακης Λαζαριδης