«Κλάψτε, Ελληνες, έλεγε ο παππούς»

«Κλάψτε, Ελληνες, έλεγε ο παππούς»

Κύριε διευθυντά

Ο φθόνος και η αχαριστία των αρχαίων Ελλήνων οδήγησε μεγάλους άνδρες της αρχαίας Ελλάδας στον θάνατο. Ενδεικτικώς αναφέρω:

Ο Αισχύλος, ετών 69 εις την εξορία, ο Ευριπίδης, ετών 77 εις την εξορία, ο Ηρόδοτος, ετών 79 εις την εξορία, ο Αναξαγόρας, ετών 79 εις την εξορία, ο Αριστοφάνης, ετών 68 εις την εξορία από την πείνα, ο Πυθαγόρας, ετών 70 εις την εξορία από την πείνα, ο Πλάτων, ετών 80 εις την εξορία, ο Ισοκράτης, ετών 99 εις την εξορία, ο Σωκράτης, ετών 71 ήπιε το κώνειον, ο Σοφοκλής, εις την εξορία από την πείνα, ο Αριστείδης εις την εξορία, ο Θεμιστοκλής εις την εξορία, ο Περικλής παραιτήθη λόγω κατηγορίας, ο Φειδίας εις τη φυλακή, ο Ικτίνος εις την εξορία, ο Θουκυδίδης εις την εξορία, ο Αλκιβιάδης εις την εξορία, ο Δημοσθένης πήρε δηλητήριο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται από ένα θεσμικό πρωτογονισμό, ενώπιον του οποίου οι σκέψεις των επέστρεψαν 2.500 χρόνια πίσω και υιοθέτησαν τον φθόνο και την αχαριστία των κακών Ελλήνων για να εξοντώσουν όπως θα λέγαμε σήμερα την ελίτ της εποχής εκείνης. Ετσι, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Με αφορμή το εκτεταμένο σκάνδαλο της Novartis εγκαλούν οκτώ πρώην υπουργούς και δύο πρωθυπουργούς, επιχειρούν να σπιλώσουν τους πολιτικούς των αντιπάλους, χωρίς αποδείξεις ούτε καν ενδείξεις, αλλά στηριζόμενοι μόνο σε ανώνυμες και αόριστες καταγγελίες (του είδους: «Οπως άκουσα», «όπως μου είπαν») είτε σε εικασίες των ίδιων των «προστατευόμενων μαρτύρων. Αυτό ακριβώς σημαίνει το να θέλεις να στείλεις στη φυλακή ή να επιφέρεις τον πολιτικό θάνατο στους πολιτικούς αντιπάλους, διότι τον φυσικό θάνατο ακολουθούσαν οι αρχαίοι Ελληνες, οδηγούμενοι από τον φθόνο και την αχαριστία.

Επομένως, ενόψει των μελλοντικών εκλογών, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να αδρανοποιήσει τους πολιτικούς των αντιπάλους και να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Στο βραχύ χρονικό διάστημα, η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση δημοσίευσε 27 νέους φορολογικούς νόμους, περιέκοψε μισθούς και συντάξεις, μείωσε κατά 50% και πλέον το αφορολόγητο όριο, ώστε να πληρώσουν φόρους και οι έχοντες χαμηλό εισόδημα, επέβαλε άγρια φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων, αφού το 75% των κερδών απορροφάται από φόρους και εισφορές. Η τελευταία αυτή πράξη ανάγκασε χιλιάδες επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μας και να εγκατασταθούν σε Κύπρο και λοιπές γειτονικές χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, ακόμα και στα Σκόπια και στη φτωχή Αλβανία. Η φυγή αυτή των επιχειρήσεων δημιούργησε το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στο τόπο μας, ώστε να φθάσει το 27% του εργατικού μας δυναμικού.

Τους φόρους αυτούς με απόλυτη προσωπική επιλογή τούς διαθέτει ο κ. Τσίπρας, υπό τη μορφή κοινωνικού μερίσματος, σε Ελληνες και ξένους. Συγκεκριμένα, το τελευταίο κοινωνικό μέρισμα έλαβαν, ως ανέγραψε η «Καθημερινή», 1.184.450 Ελληνες, 86.158 Αλβανοί, 6.667 Βούλγαροι, 1.261 Ρώσοι, αλλά και 391 Κινέζοι. Ναι, σωστά διαβάσατε: «Ρώσοι και Κινέζοι». Δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες καταστρέφονται καθημερινά από τους κουκουλοφόρους. Η κυβέρνησή μας, αδρανεί και αδιαφορεί προκλητικά, διότι ουδείς συλλαμβάνεται και ουδείς τιμωρείται για τις εγκληματικές αυτές πράξεις.

Υστερα από τα παραπάνω τολμώ να απευθύνω δημοσίως έκκληση προς τον εξοχώτατον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί του αξιώματός του, για να γίνουν εθνικές εκλογές τώρα πριν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ολοκληρώσουν τη φτωχοποίηση του συνόλου των Ελλήνων και τους αναγκάσουν να πυκνώσουν τις τάξεις των πάσης φύσεως αναρχικών και τότε «κλάψτε, Ελληνες» κατά τη φιλοσοφημένη έκφραση του αγράμματου παππού μου.

Κων/νος Ψηφης, Καθηγητής Μ.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή