Λέλα Καραγιάννη, ηρωίδα και μάρτυρας

Λέλα Καραγιάννη, ηρωίδα και μάρτυρας

Κύριε διευθυντά

Η ιστορία της Λέλας Καραγιάννη είναι ένα κομμάτι από τη μεγάλη ιστορία των ηρώων μιας σιωπηλής στρατιάς, που έδρασαν στα τέσσερα χρόνια της Κατοχής κάτω από αφόρητη τρομοκρατία πολεμώντας κρυφά και σιωπηλά έναν εχθρό πανίσχυρο και κτηνώδη. Εργάσθηκαν μαρτύρησαν, πολλοί έδωσαν και το αίμα τους ακόμα, προσφέροντας έτσι ο καθένας από ένα λιθαράκι για το κτίσιμο του οικοδομήματος της νίκης των ηνωμένων εθνών του φωτός και της ελευθερίας. Το κομμάτι αυτό είναι η ιστορία μιας Ελληνίδας, μιας μητέρας επτά παιδιών, απλής και ήσυχης νοικοκυράς μέχρι της τελευταίας ευτυχισμένης ημέρας του παρελθόντος που μεταβλήθηκε σε ηρωίδα. Εδωσε ό,τι είχε στον αγώνα. Υπάρχοντα, σύζυγο, παιδιά και στο τέλος την ίδια της τη ζωή.

Είναι η ιστορία της Λέλας Καραγιάννη, της δυναμικότερης γυναικείας μορφής της ελληνικής σιωπηλής στρατιάς και των μελών της ομάδος της, ενός ομίλου ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα που εργάσθηκαν μαζί της με την ίδια αυταπάρνηση και την ίδια ανιδιοτέλεια όπως και η θρυλική τους αρχηγός, διότι όλη η κολοσσιαία κι επικίνδυνη αυτή εργασία έγινε χωρίς ποτέ να επιβαρυνθεί καμιά απολύτως ελληνική και ξένη υπηρεσία με οποιονδήποτε χρηματικό ποσόν.

Διαφέρουν μεταξύ τους σε μόρφωση, σε κοινωνική θέση, σε περιουσία, αλλά είναι όλοι ίσοι στην ευγένεια χαρακτήρος και στην αγάπη τους προς την πατρίδα.

Χ. Χ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή