Για τους δικαιούχους των 800 ευρώ

Για τους δικαιούχους των 800 ευρώ

Kύριε διευθυντά

Θα ήθελα μέσω της παρούσης επιστολής να επισημάνω μια αστοχία ως προς τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ. Η τρέχουσα υπουργική απόφαση αποκλείει τις επιχειρήσεις που έχουν μηδενικά έσοδα κατά το 2018.

Ορθώς ο νομοθέτης προσπαθεί να αποκλείσει επιχειρήσεις που είναι πιθανώς ανενεργές ή ίσως και οχήματα φορολογικής εξοικονόμησης και απαιτεί να υπάρχουν κέρδη στο παρελθόν που χάθηκαν, ώστε να δώσει την όποια επιδότηση.

Ομως θα έπρεπε από το μέτρο να μην εξαιρούνται νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν έχουν έσοδα διότι απλά μόλις ιδρύθηκαν και μάλιστα βρίσκονται στην πλέον ευάλωτη περίοδο της επενδύσεως σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό. Δηλαδή άθελά της φαντάζομαι η κυβέρνηση τιμωρεί τις πλέον ευάλωτες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις που είναι τα λεγόμενα startup και απλά είχαν την ατυχία να επενδύσουν λίγο πριν από την κρίση, δηλαδή κατά το τέλος του 2018 και ολόκληρο το 2019.

Σας καλώ να δημοσιοποιήσετε τη συγκεκριμένη αστοχία με την ελπίδα πως η κυβέρνηση θα τη διορθώσει.

Βασιλειος Πολυμενης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής ΑΠΘ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή