Η Μακεδονία όταν μιλάει η Ιστορία

Η Μακεδονία όταν μιλάει η Ιστορία

Κύριε διευθυντά

Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΑΣ! Εχει ιστορία τριών χιλιάδων και πλέον ετών. Η αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας που είναι αυταπόδεικτη, χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ο μεγαλύτερος γεωγράφος της αρχαιότητος Στράβων, με τη λακωνική και κατηγορηματική φράση «Εστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» (Στράβωνος Γεωγραφικά, 329, Ζ΄ 9), αποφαίνεται απερίφραστα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κάτοικοι της Μακεδονίας είναι ελληνογενείς και οι πρώτοι που διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης διά της εκπολιτιστικής εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος γαλουχήθηκε από τον Σταγειρίτη Αριστοτέλη.

Η Μακεδονία κατά τον Πολύβιο ήταν ανέκαθεν –και βεβαίως παραμένει και σήμερα– ο προμαχώνας της Ελλάδος, οι δε Μακεδόνες προαιωνίως, εδώ και 3.000 και πλέον χρόνια, όχι μόνον είναι Ελληνες, αλλά κατά τον Πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο, αποτελούν τον πρωταρχικό πυρήνα του ελληνικού έθνους, έχοντες την ίδια γλώσσα με τους άλλους Ελληνες, λατρεύοντες τους ίδιους Δώδεκα Θεούς στον Ολυμπο και έχοντες κοινά ήθη και έθιμα. Υπέρ της ελληνικής ιδιότητας των Μακεδόνων τάσσονταν και οι Θουκυδίδης, Τίτος Λίβιος, Αρριανός, Πλούταρχος, Δημοσθένης και Αισχύλος. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας, εκτός των άλλων, αποδεικνύεται και από τα αναρίθμητα αρχαιολογικά ευρήματα στη Μακεδονία, τη Θράκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, της Ασίας και της Αφρικής, καθώς και από τα πολύτιμα ευρήματα του Σπηλαίου των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, του Δίου, της Πέλλας και της Βεργίνας, που αποτελούν τους πλέον αδιάψευστους μάρτυρες της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Πέραν όλων των άλλων, η Μακεδονία υπήρξε η κύρια πύλη για την είσοδο του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. Από τη Μακεδονία, κατά Θεία Πρόνοια, άρχισε το ιεραποστολικό του έργο στην Ευρώπη ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, ο οποίος βαθύτατα επηρεάσθηκε από το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων διαδόχων του. Ο Απόστολος Παύλος κήρυξε τον θείο λόγο στα Ελληνικά, διότι την ελληνική γλώσσα μιλούσαν, ως γνήσιοι Ελληνες, όλοι οι Μακεδόνες. Στην ελληνική, επίσης, γλώσσα έγραψε και τις θεόπνευστες Επιστολές του. Στην ελληνική, επίσης, γλώσσα είναι γραμμένα τα Ιερά Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων.

Από τη Μακεδονία, επίσης, ως αφετηρία, ξεκίνησε και ο εκχριστιανισμός των Σλάβων από τους Θεσσαλονικείς μοναχούς Κύριλλο και Μεθόδιο, οι οποίοι αποκαλούνται και «φωτισταί των Σλάβων». Εξάλλου η Μακεδονία υπήρξε και η κοιτίδα του ανθρωπίνου γένους, σύμφωνα με αποκάλυψη του γνωστού ανθρωπολόγου Αρη Πουλιανού και όχι η Αφρική, όπως επιστεύετο μέχρι προ τινος. Κατά τον Πουλιανό, η κνήμη ανθρώπου σε πέτρα (απολιθωμένη) που ευρέθη τον Σεπτέμβριο 1996 κατά τις ανασκαφές της Νέας Τριγλίας της Χαλκιδικής και είναι 11 εκατομμυρίων ετών, ανατρέπει τις μέχρι τούδε θεωρίες, ότι η ανθρώπινη παρουσία στη Γη άρχιζε πριν από 4 εκατομμύρια χρόνια.

Από τα προλεχθέντα, ανενδοίαστο εξάγεται το συμπέρασμα, ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αυταπόδεικτη, καθ’ όσον είναι ανέκαθεν το προς Βορράν προπύργιο της άμυνας του ελληνισμού, το απ’ αιώνων «πρόφραγμα» κατά της εισβολής των βαρβαρικών φυλών στον ελληνικό χώρο και το βάθρο της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας και του πολιτισμού. Πράγματι, η Μακεδονία εδώ και 3.000 και πλέον χρόνια είναι μία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, «εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις» διαλαλούσα την ιστορική αλήθεια. Ουδείς δε έχει το δικαίωμα να βεβηλώσει την ιστορική αλήθεια και την αιματοποτισμένη ιερή γη της. Πολύ δε περισσότερο να αμφισβητήσει την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων.

Η βάναυση παραχάραξη, πλαστογράφηση και καπηλεία της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς, αποτελεί εχθρική πράξη και τη μεγαλύτερη απειλή κατά του ελληνισμού και κανένας Ελληνας δεν είναι δυνατόν να τη δεχθεί. Σήμερα, ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ηνωμένος και ομόψυχος, είναι πανέτοιμος για κάθε θυσία, προκειμένου να υπερασπισθεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα αδιαμφισβήτητα, αδιαπραγμάτευτα και απαράγραπτα δίκαιά της, καθώς και την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της, η οποία ως τείχος και προμαχών του ελληνισμού, με τους συνεχείς αγώνες της εναντίον των βαρβάρων, απέτρεψε πολλάκις της υποδούλωση της Ελλάδος και έγινε συντελεστής του ελληνικού πολιτιστικού μεγαλείου της.

Κωνσταντινος Β. Χιωλος, Διδάκτωρ Νομικής, Επίτιμος Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή