Εκμετάλλευση ανασφάλιστων

Κύριε διευθυντά

Οπως οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας γνωρίζουν άριστα ότι η εποχή και ο καιρός αυξομειώνουν τις τιμές του τριφυλλιού και του άχυρου, των ζωοτροφών, για τα ζωντανά τους, έτσι, τον ίδιο τρόπο γνωρίζουν και πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες έρχονται στην πατρίδα μας, πωλούν καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, φυτικά φάρμακα, νέες μεθόδους ολιστικών θεραπειών κ.ά.

Για να μειώσουν, όμως, όσο θέλουν και όσο μπορούν το κόστος των ειδών τους, σκέφτηκαν και μελέτησαν τον τρόπο πληρωμής των πωλητών τους.

Αφού δεν συνεργάζονται με τα φαρμακεία, τα καταστήματα ειδών συμπληρωμάτων διατροφής –έτσι τα ονομάζει ο ΕΟΦ– τα καταστήματα καλλυντικών κ.ά. για να προωθήσουν τα εμπορεύματά τους, σκέφτηκαν και ανακάλυψαν μια νέα μορφή εργασιακής σχέσης. Αυτής του «Ανεξάρτητου Αντιπροσώπου και ο «νοών νοείτω».

Δηλαδή, όχι πρόσληψη, όχι ασφάλιση, όχι διάρκεια συνεργασίας, όχι μισθό, όχι δώρα, όχι άδειες κ.ά.

Λένε στους ανέργους και φτωχούς Ελληνες υποψήφιους πωλητές τους. Πουλάτε, παίρνετε ποσοστά. Δεν πουλάτε, δεν δικαιούστε τίποτε!

Α, ξέχασα κάτι. Λένε, επίσης, στους ανεξάρτητους αντιπροσώπους τους. Βρείτε και άλλους πωλητές και δημιουργήστε τις δικές σας ομάδες. Τότε, θα αυξήσετε και τα ποσοστά της πρώτης μας συμφωνίας. Τι κρίμα, τι κρίμα. Αλήθεια, έχω μια απορία:

Εφαρμόζεται η εργασιακή νομοθεσία στην πατρίδα μας, με τους ειδικούς της ελεγκτές σε τέτοιες περιπτώσεις;

Σ. Ι. Βαρωσης, Σύμβουλος καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή