Μεσσηνία και Παγκόσμιο Συνέδριο Χιονοδρομίας

Μεσσηνία και Παγκόσμιο Συνέδριο Χιονοδρομίας

Κύριε διευθυντά

Η χιονοδρομία δεν είναι ένα κάποιο άθλημα. Η χιονοδρομία είναι η βάση του χειμερινού τουρισμού στη χώρα μας και δημιουργεί θέσεις εργασίας σε πολλούς τομείς. Για τον λόγο αυτό σας γνωρίζω ότι: Στις 13 Μαΐου 2018 (αύριο Κυριακή) είναι η έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Χιονοδρομίας (FIS Congress 2018) στο πανέμορφο τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας Costa Navarino (13-19 Mαΐου 2018). Περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, αριθμός ρεκόρ για συνέδριο FIS, μέλη τεχνικών και άλλων επιτροπών FIS από όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας 85 κράτη, θα συνέλθουν για να λάβουν μέρος στις εργασίες των επιτροπών τους.

Η FIS είναι η ομοσπονδία που περιλαμβάνει τα αθλήματα αλπικού σκι (ελευθέρα κατάβαση, γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, τεχνική κατάβαση, Super G και ομαδικό παράλληλο σλάλομ). Την Ελλάδα στο αλπικό σκι είχαν εκπροσωπήσει επάξια στους τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα ο πρωταθλητής μας Γιάννης Αντωνίου στην κατηγορία ανδρών και η πρωταθλήτριά μας Σοφία Ράλλη, σημαιοφόρος της ομάδας, με ομοσπονδιακό προπονητή τον Στέργιο Πάππο. Οπως επίσης το άθλημα των δρόμων αντοχής, όπου είχαν λάβει μέρος οι πρωταθλητές μας Απόστολος Αγγέλης (πρώτος λαμπαδηδρόμος) και η Μαρία Ντάνου, επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή παρουσία τους με ομοσπονδιακό προπονητή τον Τίμο Τσουρέκα.Είναι μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας η διοργάνωση του συνεδρίου FIS, καθότι πολλές άλλες χώρες ήταν υποψήφιες για αυτή την ανάληψη. Βαρύνοντα ρόλο έπαιξε και η θετική γνώμη του Ελβετού προέδρου της FIS, Gian Franco Kasper, μέλους και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ. Οι τρεις πρώτες μέρες είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στις εργασίες των επιτροπών. Συγχρόνως θα υπάρχει και μεγάλη Εκθεση των Υποψηφίων Χωρών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIS του 2022 και 2023, όπως επίσης και για μελλοντικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ημερήσια εκδρομή-επίσκεψη στην Ολυμπία, όπου η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), με την υποστήριξη του ΕΟΤ, θα διοργανώσει κατά τη διάρκεια της παραμονής των συνέδρων στην Ολυμπία μικρή δεξίωση καλωσορίσματος. Την Παρασκευή 18 Μαΐου θα λάβει χώρα το κατ’ εξοχήν συνέδριο της FIS με εκλογή προέδρου και μελών του νέου Δ.Σ.

Είναι η δεύτερη φορά πού διοργανώνεται στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Χιονοδρομίας. Το 1963, ο τότε Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα το 24ο Συνέδριο FIS με συμμετοχή 39 κρατών.

Σήμερα ο πρόεδρος Δήμος Γυρούσης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων ευελπιστούν ότι, μετά 55 ολόκληρα χρόνια, το 51ο Συνέδριο FIS Cοsta Navarino 2018, με συμμετοχή συνέδρων από 85 κράτη, θα είναι φιλικό, χαρούμενο, δημιουργικό και θα αφήσει σε όλους τους συνέδρους μόνο καλές εντυπώσεις από την Ελλάδα.

Μελιτα Τσουτρελη – Μπενα, Μέλος Επιτροπής FIS Δημοσίων Σχέσεων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή