Περί υπερβολής και (πάλι) περί Γκρέτας

Περί υπερβολής και (πάλι) περί Γκρέτας

Κύριε διευθυντά

Η κριτική του αναγνώστη (και επιστολογράφου σας) κ. Περυσινάκη για το «περί Γκρέτας» σχόλιο του εκλεκτού αρθρογράφου σας κ. Στέφ. Κασιμάτη, της 27/09, είναι τόσο αυστηρή όσο και ακατανόητη. Δεν νομίζω ότι η, κατά πολλούς συμπαθής, Γκρέτα θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τη δημόσια κριτική που ασκείται σε κάθε δημόσιο πρόσωπο, εφόσον σ’ αυτή την κατηγορία αποφάσισε να ενταχθεί. Αυστηρή ή ήπια, η κριτική αυτή είναι αναγκαία. Η σάτιρα με την υπερβολή συμβαδίζουν. Ο επιστολογράφος σας έχει ασφαλώς κάθε δικαίωμα και ανάγνωσης της «Καθημερινής» ή όχι, καθώς και κάθε είδους κριτικής,  δεν νομιμοποιείται όμως κατ’ ουδένα τρόπο να επηρεάζει το εξαιρετικό χιούμορ του διακεκριμένου συνεργάτη σας, με κίνδυνο να το στερηθούμε! Μπορεί ο κ. Κασιμάτης, του οποίου τα άρθρα απολαμβάνω λίαν ασμένως, να υπερβάλλει καμιά φορά στην κριτική του περιγραφή, ας μην ξεχνάμε όμως ότι, κατ’ αρχήν η υπερβολή είναι «στοιχείον του ωραίου», αλλά και ότι –το σημαντικότερο– η κρίση του είναι ακριβής και δικαιολογημένη, πιθανότατα μάλιστα να συμβάλλει και στη βελτίωση των κρινομένων!

Μηνας Λαγουδακης, Ιατρός

Αποκομιδή απορριμμάτων και περί κριτικής

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της Κυριακής 27/10/2019 της έγκριτης εφημερίδας σας, ο πρώην υπουργός κ. Στ. Μάνος, με αφορμή επίσκεψή του στα Ιωάννινα για τη γιορτή Γιομ Κιπούρ, αναφερόμενος και σε εμένα, δημοσιεύει κρίσεις επί της πολιτικής μου δραστηριότητας ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ιωάννινα_2023, βασισμένος σε «όσα συγκράτησε απ’ όσα του είπε ο δήμαρχος Ιωαννιτών»!

Χωρίς να αναζητήσει μια στοιχειώδη επαλήθευση όσων του ανέφερε ο δήμαρχος, ο κ. Μάνος υιοθέτησε ασμένως και ακρίτως τις απόψεις του, και επιτίθεται τόσο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας όσο και εμένα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω τον ίδιο και τους αναγνώστες σας ότι:

Το θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε μια προκλητική κατάτμηση έργου αποκομιδής απορριμάτων σε ορισμένες δημοτικές ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών, με πρόσχημα τη συνεργασία με ιδιώτη στη διαχείριση απορριμμάτων. Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι η ανάθεση σε ιδιώτη είναι αποτυχημένο μοντέλο όπως, λανθασμένα ή για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις, αναφέρει ο κ. Μάνος.  Το αντίθετο τόνισα, ότι ο δήμαρχος με την επιλογή της κατάτμησης των έργων διαιωνίζει ένα παρωχημένο και αναποτελεσματικό μοντέλο.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών, χωρίς καμία ενημέρωση των συνδημοτών μας και των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, με αυταρχικό τρόπο, οδηγήθηκε σε μία ακόμη σπασμωδική και επιπόλαια κίνηση, αντί να φέρει ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης, όπως όφειλε. Προφανώς δεν είχε κάνει καμία προεργασία επί του θέματος.Το έργο μου κατά την εννιαετή θητεία μου ως αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου έτυχε πανελλήνιας αναγνώρισης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η υλοποίηση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ηπειρο, προϋπολογισμού 52,6 εκατ. ευρώ, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιώτη (ΣΔΙΤ), την οποία βραβευσαν τόσο οι Ελληνες πολίτες, αναδεικνύοντάς την «έργο της χρονιάς 2018» όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τόσο κατά την 25ετή επαγγελματική δραστηριότητά μου στο ελεύθερο επάγγελμα όσο και κατά τη θητεία μου στην αυτοδιοίκηση, λάμβανα αποφάσεις με τεχνικοοικονομικά κριτήρια, εργαζόμενη σκληρά και άοκνα. Είμαι σταθερή και συνεπής στις ιδέες μου, που υπηρετούν την πρόοδο του τόπου, σε αντίθεση με τον κ. Μάνο, άλλοτε «υπέρμαχο» του φιλελευθερισμού, που πέρασε από τη Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια σε πολλά άλλα κόμματα.

Τατιανα Ελ. Καλογιαννη, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ Maîtrise de Spécialisation en Genie Urbain, (E.P.F.L.), Ιωάννινα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή