Πώς  οραματίζομαι τον Φαληρικό Ορμο

Πώς  οραματίζομαι τον Φαληρικό Ορμο

Κύριε διευθυντά

Το τμήμα του Φαληρικού Ορμου από Τζιτζιφιές (μετά τη μαρίνα) έως ΣΕΦ (μαρίνα Αθηνών) πρέπει να ξεμπαζωθεί πλήρως, η δε εγκιβωτισμένη κοίτη του Κηφισού κάτω από την υπερυψωμένη λεωφόρο Αθηνών – Λαμίας για όσο μήκος ανάντη των εκβολών κατακλύζεται με θαλασσινό νερό, πρέπει να εκτραπεί και να σχεδιαστεί σωστά με μονάδα βιολογικού καθαρισμού για τυχόν μεταφερόμενα λύματα. Η ενδιάμεση ακτή θα γίνει όπως παλιά με αμμουδιές και ψαρόβαρκες, καθαρά νερά τώρα, η μαρίδα του Φαλήρου μπορεί να επανεμφανιστεί.

Η μόνη προσθήκη συγκριτικά με το παρελθόν, μια όμορφη πινελιά πριν τις αμμουδιές, η γραμμή του τραμ για Πειραιά. Ετσι οι περίοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους τη θάλασσα, όπως παλιά, για βουτιές το καλοκαίρι σε καθαρά νερά. Ακτή ελεύθερα προσβάσιμη, χωρίς οργανωμένες πλαζ και άλλα εισπρακτικά ευρήματα. Εντελώς δωρεάν για όλους τους πολίτες και ειδικά αυτούς των Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, Μοσχάτου. Ας ρωτήσουν οι νεότεροι τους παλαιούς να τους διηγηθούν σχετικά.

Αν θέλουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας να συνδυάσουν άριστα το παρελθόν με το τώρα, αυτό πρέπει να γίνει. Εννοείται ότι οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατά το προτεινόμενο ξεμπάζωμα του Φαληρικού Ορμου, όπως το beach volley, θα παραμείνουν στη θέση τους. Στη θέση δε του νέου αυτοκινητόδρομου με τα υπέργεια τούνελ (!), που θα καθαιρεθεί, μια γέφυρα με βάθρα μέσα στη θάλασσα απομακρυσμένα από την ακτή μεταξύ του Κέντρου Πολιτισμού Νιάρχος και της υπερυψωμένης λεωφόρου Αθηνών – Λαμίας.

Σπυρος Γιακουμακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή