Ελληνες εξωτερικού: εδώ και τώρα ψήφο

Ελληνες εξωτερικού: εδώ και τώρα ψήφο

Κύριε διευθυντά

Αποτελεί αυτόχρημα κατάντια της ελληνικής κυβερνήσεως το γεγονός ότι αρνείται πεισματικά να υιοθετήσει με νόμο, παρά την περί αυτού ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Αισθάνομαι, ειλικρινά, έκπληκτος για το γεγονός ότι η γειτονική Τουρκία έχει λάβει όλα τα αναγκαία, προς τούτο, νομοθετικά μέτρα για την εξασφάλιση της δυνατότητας να ψηφίζουν οι πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό.

Στις τελευταίες εκλογές (24.06.2018) περί τα 3.000.000 Τούρκων που ζουν στη Γερμανία, και ομοεθνείς τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, άσκησαν χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα, και με πλήρη διασφάλιση της μυστικότητας της ψηφοφορίας, το εκλογικό τους δικαίωμα. Και όχι μόνον αυτό.

Με κατάπληξη παρακολούθησα από την τηλεόραση τη δυνατότητα Τούρκων πολιτών, που λόγοι υγείας δεν τους επέτρεψαν να μεταβούν στα εκλογικά τους τμήματα, να ψηφίζουν στην κλίνη τους!

Εύλογα οι προκαλούμενοι συνειρμοί –με τα όσα παιδαριώδη και προσχηματικά διατείνεται ο πρόεδρος της Βουλής για να αποφύγει, επί 2 σχεδόν χρόνια να φέρει προς συζήτηση τη σχετική πρόταση νόμου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη– με κάνουν να προβληματίζομαι για το επίπεδο πολιτισμού της χώρας μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή