Για την Αίγινα, ένα σταθερό απάγκιο

Για την Αίγινα, ένα σταθερό απάγκιο

Κύριε διευθυντά

Το υπέροχο αυτό νησί, η Αίγινα, παγκοσμίως γνωστό για τα ωραιότατα φιστίκια της. Υποσχέσεις ετών έχουν δώσει όλες οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Επί σειράν ετών πηγαίνουμε τέτοια εποχή διακοπές στο ωραίο αυτό νησί, έτσι και εφέτος ως «εκ θαύματος» έγινε διακοπή ρεύματος για αρκετές ώρες και δεν ήταν η πρώτη φορά. Οι επιχειρηματίες, λοιπόν, μας ανέφεραν με πικρία και αγανάκτηση τις δυσκολίες τους με την κεντρική εξουσία. «Από πολλά χρόνια μάς έχουν τάξει ότι υπάρχει σχέδιο και θα μας βάλουν το ρεύμα με ειδικό καλώδιο από τη ΔΕΗ». Οπως όμως γνωρίζετε, τη ΔΕΗ την κατέστρεψαν ορισμένα συμφέροντα και οι συνδικαλιστές με τα μπόνους, τις πληρωμένες άδειες διακοπών, τα αγύριστα δάνεια (έτσι έχουμε ακούσει) κ.λπ. Το άλλο δράμα τους είναι το νερό, που επί χρόνια τώρα τα βυτιοφόρα το μεταφέρουν στις διάφορες δεξαμενές, και συμφέροντα εμποδίζουν να εφαρμοστεί το μελετημένο σχέδιο υδροδότησης του νησιού. Αλλο παράπονο είναι η τελείως απαράδεκτη απόφαση της τότε κυβέρνησης να κλείσει οριστικά το αεροδρόμιο Ελληνικού. Λένε θα έπρεπε να παραμείνει σε λειτουργία για τις εσωτερικές πτήσεις και για τα τσάρτερ εξωτερικού, τους ταξιδιώτες των οποίων, πριν το αεροδρόμιο κλείσει, μετέφεραν στο νησί οι τουριστικοί πράκτορες με τα πούλμαν, καθώς η διαδρομή είναι μόνον μία ώρα από τον Πειραιά. Οπως όλοι γνωρίζουν, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος και φιλοξενούσε πολύ συχνά πολλές προσωπικότητες, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο παγκοσμίως διάσημος συγγραφέας, και είχα τη μεγάλη τιμή και χαρά να είμαι πολύ φίλος της Ελένης, δεύτερης συζύγου του Νίκου, η οποία έμενε μονίμως στη Γενεύη. Δύο άλλες προσωπικότητες που σύχναζαν στην Αίγινα, ο Βαγγέλης και η Ναταλία Γκούφα. Ο Βαγγέλης δυστυχώς μας άφησε, αλλά με τη Ναταλία, την υπέροχη αυτή σύζυγό του, είμαστε πάρα πολύ συχνά μαζί και αναπολούμε τα όμορφα χρόνια του Βαγγέλη, που υπήρξε διάσημος συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, και έχει γράψει πάνω από 1.500 τραγούδια. Θα αναφέρω μόνον ένα γνωστό, στους παλαιότερους, «το σύννεφο έφερε βροχή κι έχουμε μείνει μοναχοί».

Εχουν πραγματικά δίκαιο οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται διότι κάποια στιγμή θα πρέπει κάποια «έξυπνη» κυβέρνηση να βγάλει από τα… αρχεία της σχέδια που αφορούν προγράμματα για την ανάπτυξη της χώρας, στοιβαγμένα σε κάποιο υπόγειο της Βουλής, όπως και αυτά της Αίγινας για ρεύμα και νερό. Οσο για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι ένα άλλο δράμα ή τραγωδία, που παίζεται τόσα χρόνια.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή