«Οι μη νησιώτες ας μην πολυμιλάνε»

«Οι μη νησιώτες ας μην πολυμιλάνε»

Κύριε διευθυντά

Είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να καταλάβει ο μη νησιώτης Ελληνας το τι συμβαίνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τους πρόσφυγες / μετανάστες, η δε κυβέρνηση ακολουθεί την Ε.Ε. στο δόγμα να μένουν στα νησιά για να μη διαφεύγουν στο εσωτερικό και εν συνεχεία στην Ευρώπη. Η κατάσταση αυτή βολεύει όλους, πλην τους νησιώτες· και λίγα άκουσε προσφάτως ο Τσίπρας στη Μυτιλήνη.

Καλά τα λέει ο κ. Μ. Μόσχος στην «Καθημερινή» της 3ης Μαΐου για τη Χίο, εκείνο που δεν λέει είναι ότι οικονομικά το νησί δεν έχει κανένα όφελος. Ενώ θα μπορούσε, π.χ., η σίτιση να γίνει με κατευθείαν ανάθεση και, όπως μου έλεγε Χιώτης εστιάτορας, είναι πέντε φορές επάνω το κόστος από αυτό που χρέωνε αυτός στο παρελθόν.

Follow the money, που λέει και ο συντοπίτης μας αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, και από εκεί και πέρα κανένας δεν νοιάζεται για την κατάφωρη αδικία που οι νησιώτες νιώθουν στο πετσί τους.

Μαριος Χριστοφοριδης, Εμποροπλοίαρχος, Χίος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή