Ανθρωπιστική κρίση και Μεγάλες Δυνάμεις

Ανθρωπιστική κρίση και Μεγάλες Δυνάμεις

Κύριε διευθυντά

Απίστευτα είναι όλα αυτά που παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις ανά τον κόσμο. Ιδίως στην εμπόλεμη κατάσταση που δημιούργησαν οι ιθύνοντες και τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα. Μη μου πείτε ότι δεν μπορούν οι μεγάλες δυνάμεις ενωμένες να εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές με τα μέσα που διαθέτουν. Κατ’ αρχάς να αποκλείσουν τελείως τις χώρες που τους στηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά. Να αποφασίσουν να στείλουν ισχυρές δυνάμεις Αμερική – Ε.Ε., Καναδάς και άλλες χώρες στις περιοχές που μάχονται και πόρτα πόρτα, να τους διαλύσουν. Το αντίθετο συμβαίνει τώρα, χώρες τους στηρίζουν ποικιλοτρόπως με την ανοχή όλων. Το δε συμβούλιο του ΟΗΕ που συμβουλεύει αυτοσυγκράτηση, παίρνει αποφάσεις που δεν εφαρμόζει ποτέ ή μερικώς.

Η Συρία χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά χημικά κατά των αμάχων και δυστυχώς πάντα αυτοί την πληρώνουν. Αλήθεια ο ΟΗΕ και οι κυβερνήτες δεν βλέπουν εικόνες φρικιαστικές και απάνθρωπες από τους βομβαρδισμούς που πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό; Ας αφήσουμε την καταστροφή των κτιρίων όπου οι πόλεις έγιναν φαντάσματα με τη φυγή των πολιτών των που κατάντησαν πρόσφυγες σε διάφορες χώρες και υποφέρουν από την πείνα και την εξαθλίωση. Κατά τα άλλα, οι πολεμικές βιομηχανίες δουλεύουν ασταμάτητα για να τροφοδοτήσουν τις χώρες που εμπλέκονται στους απάνθρωπους αυτούς πολέμους χωρίς τέλος. Βλέπετε, οι «υπεύθυνοι» πρέπει να στηρίξουν τις βιομηχανίες αυτές για την «ανάπτυξη» της χώρας των και να βοηθήσουν στο να μην υπάρχει η «ανεργία». Αλήθεια, τι υποκρισία και ειρωνεία όταν βλέπεις αυτή τη στάση των «υπευθύνων» μεγάλων δυνάμεων. Αλλά είπαμε ότι τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και η καρέκλα πολύ ζεστή για να την αφήσει κάποιος πολιτικός μικρός ή μεγάλος.

Δημήτρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή