Η… προπαγάνδα

Κύριε διευθυντά

Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τους διακινητές παράνομων μεταναστών «επιχειρηματίες» και αμέσως μετά το διόρθωσε λέγοντας «μεγάλοι επιχειρηματίες». Στο λεξικό, ως επιχειρηματίας ορίζεται ο «ιδιοκτήτης οικονομικής επιχείρησης».

Ο έμπορος ψυχών σε καμία άλλη χώρα δεν θα αποκαλείτο «επιχειρηματίας», αλλά εγκληματίας. Το γλωσσικό ολίσθημα του, αδιαμφισβήτητα εγγράμματου, κ. Σαμαρά οφείλεται στην επιτυχία της αριστερής ιδεοληπτικής προπαγάνδας να ταυτίσει στο μυαλό του μέσου Eλληνα την επιχειρηματικότητα με την εγκληματικότητα.

Επιχειρηματίας είναι αυτός που οργανώνει τους παραγωγικούς πόρους, απασχολεί προσωπικό και παράγει πλούτο. Oταν ίδιος ο πρωθυπουργός τον ταυτίζει με εγκληματία, και μάλιστα από τους αθλιότερους, τότε ο κάθε επιχειρηματίας θα κάνει τα πάντα για να φύγει από τη χώρα εάν είναι Eλληνας και δεν θα έρθει στην Ελλάδα εάν είναι ξένος.

Βασιλης Μασσελος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή