Κύριε διευθυντά

Μιας και κατακάθισε πλέον η σκόνη απ’ όλη αυτή την ιστορία που λέγεται «κατάθεση πινακίδων» και καταταλαιπώρησε για μία ακόμη φορά κόσμο και κοσμάκη, θα ήθελα να καταθέσω μία πρόταση που θα βάλει τέλος σε αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση. Βασικός άξονας της πρότασης, λοιπόν, είναι η κατάργηση της υποχρέωσης του πολίτη για μετάβαση στην εφορία. Η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται μερικώς από τα ΕΛΤΑ και θα ολοκληρώνεται από την εφορία.

Από τη σελίδα του Taxisnet, ο ενδιαφερόμενος πολίτης κατεβάζει και συμπληρώνει το σχετικό έντυπο για δήλωση ακινησίας του οχήματός του.

Με καταληκτική ημερομηνία –ενδεικτικά– τη 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους πηγαίνει σε ένα γραφείο των ΕΛΤΑ και καταθέτει τις πινακίδες, την άδεια του οχήματος και το έντυπο ακινησίας, ενώ παίρνει ένα σφραγισμένο αντίγραφο του εντύπου σαν αποδεικτικό κατάθεσης.

Oλα αυτά μπαίνουν σε ένα φάκελο προδιαγραφών που διαθέτουν τα ΕΛΤΑ και διαβιβάζονται στην εφορία όπου υπάγεται ο πολίτης για τα περαιτέρω.

Βέβαια, από την πλευρά της κυβέρνησης θα μπορούσε να αντικρούσει κανείς γιατί να κατατίθενται οι πινακίδες τον επόμενο χρόνο και όχι στον τρέχοντα, οπότε «διαφεύγουν έσοδα»;

Απλά, διότι ο πολίτης πλήρωσε τέλη κυκλοφορίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου, ενώ επιστροφή της διαφοράς τελών σε πρόωρη κατάθεση δεν προβλέπεται βέβαια από τον νόμο (ακολουθώντας πιστά την πρακτική, ό,τι και να γίνει μονά-ζυγά δικά μου).

Γιωργος Ιωαννιδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή