Προκλητική συμπεριφορά

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας σας για την Υπηρεσία Ασύλου: Eχουμε καταγγείλει με επιστολή μας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη τη συμπεριφορά της διοικήσεως, της διεύθυνσης και των υπαλλήλων της νέας υπηρεσίας, που έχει τα κεντρικά της γραφεία επί της οδού Κανελλοπούλου αριθ. 2, σε πρώην κτίριο της ΕΡΤ2. Συγκεκριμένα η συμπεριφορά τους έναντι των δικηγόρων είναι πολλές φορές προκλητική, προσβλητική και αποσκοπεί στον αποκλεισμό τους από την κατάθεση των αιτημάτων ασύλου των αλλοδαπών αλλά και από τη διαδικασία εξέτασης και διεκπεραίωσής τους. Προσπαθούν να τους αποκλείσουν από τη διαδικασία εκτός φυσικά από κάποιες ολιγάριθμες εξαιρέσεις δικηγόρων, οι όποιοι εξυπηρετούνται καθημερινά. Η προσβλητική συμπεριφορά των υπαλλήλων λαμβάνει χώρα ακόμα και ενώπιον των εντολέων πελατών τους, απειλώντας τους μάλιστα ότι χρήση δικηγόρου θα οδηγήσει σε απόρριψη των αιτημάτων τους.

Για τους λογούς αυτούς κρίνουμε απαραίτητη τη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το ΔΣΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα αυτό. Ζητούμε επίσης να επιτραπεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η παρουσία εκπροσώπου ΔΣΑ κατά τις ώρες εργασίας της Υπηρεσίας Ασύλου, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των δικηγόρων στην υπηρεσία. Τέλος, πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία του Π.Δ. 113/2013, Π.Δ. 114/2014 καθώς και ο Κώδικας περί Δικηγόρων.

Ιωαννης Αδαμοπουλος – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή