Κύριε διευθυντά

Διάβαζα στην έγκριτη εφημερίδα σας ότι πολλά ενεργοβόρα εργοστάσια κλείνουν λόγω υψηλού κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Χαλυβουργική με τα δυσμενή φυσικά αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή, η ΔΕΗ έχει ένα έτοιμο προς λειτουργία, εδώ και 10 χρόνια, υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον Αχελώο ποταμό στη θέση Μεσοχώρα, ισχύος 160 MW, όπου μπορεί να παράγει 384 GWh τον χρόνο, τζάμπα ρεύμα, και το αφήνει, αφενός να σαπίζει και αφετέρου να πληρώνει τοκοχρεολύσια, επειδή κάποιοι δικαστές έχουν παρωπίδες, κάποιοι οικολόγοι σκέφτονται ότι ενοχλούνται κάποια κουνούπια και πιθανώς και κάποια οικονομικά συμφέροντα.

Θα μπορούσε λοιπόν να παράγει το ρεύμα αυτό και να το διοχετεύει στις ενεργοβόρες εταιρείες με ένα σχετικά μικρό αντίτιμο, παράλληλα δε με τη δημιουργία της λίμνης, να γίνει μια δεύτερη λίμνη Πλαστήρα (και αυτό έργο της ΔΕΗ είναι) με εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Παρεμπιπτόντως σας αναφέρω ότι το 1920 σώθηκε από την κατεδάφιση ο πύργος του Aϊφελ στο Παρίσι από τους οικολόγους, χάρις σε μια μικρή πονηρία (αναφέροντας ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν κεραία ραδιοφώνου) ενός μέλους του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου των Παρισίων, με αποτέλεσμα σήμερα να τον επισκέπτονται δισεκατομμύρια άνθρωποι και ο δήμος να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ.

Αναστασιος Δανιηλιδης – Kηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή