Αδικα διόδια

Κύριε διευθυντά

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, που έρχονται να προστεθούν σε εκείνες των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα διόδια οι κάτοικοι των περιοχών κατά μήκος των εθνικών οδών.

Κατακόρυφη αύξηση διοδίων, συνεχής δημιουργία νέων πλευρικών σταθμών, ολιγωρία για τη δημιουργία των απαραίτητων παραδρόμων και μη προώθηση της ανά χιλιόμετρο χρέωσης αποτελούν τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της προσέγγισης των τελευταίων ετών που έχουν οδηγήσει στον σημερινό παραλογισμό. Οι κάτοικοι των νέων διευρυμένων δήμων είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνεχώς διόδια για να μεταβούν στην εφορία, στα σχολεία των παιδιών τους, στο κέντρο υγείας κ.ο.κ.

Παρά τις υποσχέσεις των κατά καιρούς αρμοδίων, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται αλλά συνεχώς διευρύνεται. Οι νέοι σταθμοί αναμένεται σύντομα να επεκταθούν τόσο στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου-Κρυονερίου όσο και στον κόμβο Βαρυμπόμπης-Ερυθραίας-Κηφισιάς.

Μία εξέλιξη «λογική» αν αναλογισθούμε ότι οι κατά καιρούς σύμβουλοι των κοινοπραξιών που εισπράττουν τα διόδια έγιναν στη συνέχεια υπεύθυνοι χειριστές του θέματος στο αρμόδιο υπουργείο και τανάπαλιν.

Λύσεις υπάρχουν και έχουν κατατεθεί στα 6 χρόνια που το πρόβλημα ταλανίζει χιλιάδες κατοίκους. Πολιτική βούληση αναζητείται.

Λεωνιδας Kουρης – τέως νομάρχης Aνατολικής Aττικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή