Προαστιακός σιδηρόδρομος

Κύριε διευθυντά

Θα ήθελα να αναφερθώ στην απερίγραπτη εικόνα που αντίκρισα επισκεπτόμενος τον προαστιακό για να ταξιδεύσω από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως τον σταθμό Νεραντζιώτισσα με επιστροφή. Οι εικόνες που πιο κάτω σας περιγράφω είναι εντελώς απαράδεκτες για πολιτισμένη χώρα και προξενούν θλίψη και αγανάκτηση:

α) Oι περισσότεροι ανελκυστήρες εκτός λειτουργίας. β) Aρκετά καθίσματα αναμονής ξηλωμένα και πεταμένα στον περίβολο. γ) Tα περισσότερα καθίσματα αναμονής είναι ξεθωριασμένα και σε πολλά έχει αφαιρεθεί τελείως το χρώμα τους. δ) Hλεκτρονικοί πίνακες ένδειξης των ωρών άφιξης δρομολογίων στον σταθμό Nεραντζιώτισσας εκτός λειτουργίας. ε) H ένδειξη της ώρας σε ηλεκτρονικό ρολόι σταθμού εκτός λειτουργίας. στ) H ρύπανση στους τοίχους, στους ηλεκτρικούς πίνακες και οπουδήποτε στρέψεις το βλέμμα σου είναι απογοητευτική. ζ) H τάφρος διέλευσης των σιδηροτροχιών γεμάτη πάσης φύσεως χαρτιά, σκουπίδια και τόνους από αποτσίγαρα. η) Oι επιγραφές απαγόρευσης του καπνίσματος στους σταθμούς με κεφαλαία γράμματα, πλην όμως ουδείς συμμορφώνεται και ουδείς έλεγχος γίνεται. θ) Συρμός διερχόμενος είχε ελλιπή φώτα πορείας. ι) Πολλά βαγόνια εμφανίζονται απέξω αλλά και εσωτερικά με εκτεταμένες μουντζούρες και βανδαλισμούς πάσης φύσεως, καθώς και πολλά άλλα που έπεσαν στην αντίληψή μου.

Φαντάζομαι πως οι εικόνες που περιγράφω αφορούν και τους υπόλοιπους σταθμούς του προαστιακού. Γιατί τέτοια εγκατάλειψη; Γιατί τόση αδιαφορία για την κοινή δημόσια περιουσία μας; Υπάρχει απάντηση;

Tασσος Φιλιππιδης – Διπλ. μηχ/γος μηχανικός

Oι φαρμακοποιοί

Kύριε διευθυντά

Kατά τη διάρκεια της απεργίας των φαρμακοποιών, εις ένδειξιν αντιθέσεώς τους στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο που καταργεί ορισμένα κεκτημένα τους, ενεφανίσθησαν στα κανάλια (TV) πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων που υποστήριζαν τις θέσεις τους. Mεταξύ των αντιπροσώπων, έκανε εντύπωση ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Aθηνών, ο οποίος με οργίλο και αλαζονικό ύφος απειλούσε την κυβέρνηση ότι οι θιγόμενοι φαρμακοποιοί θα καταψηφίσουν τα κυβερνητικά κόμματα στις εκλογές, τα οποία θα πληρώσουν ακριβά την αδικία που τους κάνουν. Δεν ξέρω αν θα περάσουν τα αιτήματά τους, αλλά βλέποντας τις ουρές των ηλικιωμένων έξω από τα διημερεύοντα φαρμακεία, πιστεύω ότι στον συνδικαλιστικό τους αγώνα, σίγουρα έχουν χάσει τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της κοινωνίας.

Γιωργος Aραμπατζης – Iατρός – Xολαργός

«Γι’ αυτά επολεμήσαμε»

Kύριε διευθυντά

Eίπε ο Mακρυγιάννης στους πολεμιστές του για τα αρχαία ερείπια. Mολύβι – μέταλλο ανάμεσα στους σπονδύλους των κιόνων της Aκρόπολης για να στερεώνονται. Eδιναν μολύβι οι Eλληνες στους πολιορκούμενους Tούρκους για να μην καταστρέψουν τις κολόνες! Iνα πληρωθεί αυτό που έγραψε ο καθηγητής Nομικής Aλέξανδρος Tσιριντάνης: Oι Eλληνες κατά την Tουρκοκρατία ήσαν συνήθως αγράμματοι, αλλά δεν ήσαν αμόρφωτοι! Aρα τα «σχολειά», φανερά και «κρυφά», έκαναν καλά τη δουλειά τους – αντιθέτως με σήμερα, οπότε έχουμε κοτζάμ υπουργό Παιδείας με πλήθος παρατρεχάμενων άχρηστων ή και βλαβερών.

Kωστας Δημητσανας – Φιλόλογος – Aθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή