Κύριε διευθυντά

Aυξάνουν το κόστος του ρεύματος για τους καταναλωτές κάτω των 800 kWh. Ναι, είμαι μια ανόητη, που με προσπάθειες κατέβασα την κατανάλωση του ρεύματος κάτω από τις 800 kWh.

Ανόητη, πολύ ανόητη. Πριν από 27 χρόνια, κάτοικος τότε εξωτερικού, έμαθα να χρησιμοποιώ λαμπτήρες οικονομίας ενέργειας. Κατασκεύασα με τον σύζυγό μου πριν από 10ετία σπίτι με όλες τις προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας. Ακριβά μονωτικά, ψυχρά επιχρίσματα, μόνωση παραθύρων με argon, θέρμανση ενεργειακή με τζάκι-καλοριφέρ, ηλιακό τριπλής ενέργειας, οικιακές συσκευές ενεργειακής κλάσης ΑΑΑ+++, με το ανάλογο κόστος. Ανανεώνουμε συνεχώς τους λαμπτήρες με ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση (νέας γενιάς). Αποτέλεσμα: φάπες. Τιμωρία για την προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης.

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος γιατί όλες αυτές οι συζητήσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και το ενεργειακό κόστος; Είμαι εγώ η τρελή ή ανεγκέφαλοι όλοι αυτοί που θεσμοθετούν για λογαριασμό μας; Είναι αυτή η πατρίδα μου, που ενώ κάποτε έδωσε τα φώτα σε όλο τον πλανήτη, σήμερα στέλνει για ακόμη μια φορά τα παιδιά της στο εξωτερικό. Τι σέβεται σήμερα αυτό το κράτος και ποιες είναι οι αξίες τoυ;

Αθηνα Ζαπαντουλη – Βόλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή