Κύριε διευθυντά

Διάβασα στην «Καθημερινή» ότι και στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τυφλών που διαβάζουν εφημερίδες στον δρόμο, κουτσών που παίζουν τένις κτ.λ. Μόνο που εκεί, όταν τους πιάσουν, η ποινή είναι φυλακή χωρίς αναστολή και επιστροφή των επιδοτήσεων που είχαν εισπράξει. Μήπως θα ήθελε η «Καθημερινή» να μας πληροφορήσει τι απέγινε με τους τυφλούς και αναπήρους της Ζακύνθου, της Χίου κτ.λ., πλήρωσαν τα κακώς εισπραχθέντα, και τι ποινή επιβλήθηκε στους γιατρούς που υπέγραφαν τις συνταγές αυτές; Και το κυριότερο, σταμάτησε η επιδότηση; Επειδή στην πραγματική Ελλάδα, στην οποία βρισκόμαστε, η απάντηση στις ερωτήσεις αυτές φοβάμαι ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Και κάτι άλλο σχετικό με ποινές. Η συζήτηση για τις φυλακές Δομοκού έχει γίνει το τελευταίο ποντιακό αστείο. Τι θα πει, να μένουν μόνο 5 -αντί των αρχικώς δέκα- χρόνια σε αυτές οι βαρυποινίτες, και κυρίως οι τρομοκράτες, όταν οι δολοφονημένοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ή κανέναν τρόπο, να βγουν ποτέ από τον τάφο τους; Δεν θα έπρεπε να έχουν αυτές οι ποινές κυρίως αποτρεπτικό σκοπό και όχι να σκεπτόμαστε πώς θα περνάνε καλύτερα εκεί μέσα τα καημένα τα παιδιά μας; Δεν θα έπρεπε να ισχύει και εδώ αυτό που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια»; Ή μήπως τα εγκλήματα των τρομοκρατών δεν είναι ισάξια αυτών των χουντικών;

Αλεξανδρος Μπεζης – Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή