Κύριε διευθυντά

Θα ήθελα να επανέλθω στην επιστολή μου («Καθημερινή» 08/05/2014), όπου υποστηρίζοντας την αειφορία στη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», πρότεινα την επέκταση του μετρό κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού μέχρι την παραλία, για άνετη, οικονομική και περιβαλλοντικά φιλική πρόσβαση στο Κέντρο Πολιτισμού και όχι μόνον. Με λύπη μου, όμως, διαπιστώνω από δημοσιεύματα ότι στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στις 7 Ιουλίου γι’ αυτό το θέμα προβλήθηκαν και συζητήθηκαν διάφορες ανώριμες ή πρόχειρες προτάσεις και λύσεις προσωρινού χαρακτήρα, ενώ το θέμα αφορά σε υποδομές με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και βαρύνουσες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους. Δεν φαίνεται ότι οι συζητήσεις οδήγησαν σε απόφαση και κατά τη συνήθη πρακτική είναι πιθανές οι καθυστερήσεις για βεβιασμένες και αδόκιμες λύσεις ή ακόμη και παραπομπή στις ελληνικές καλένδες. Προφανώς εδώ χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση του πρωθυπουργού για τη δέουσα λύση και υλοποίηση.

Πριν από εξήντα χρόνια, ένας άλλος πολιτικός με διορατικότητα και πρακτική σκέψη διάνοιξε τη λεωφόρο Συγγρού για να έχουν οι κάτοικοι της τότε Αθήνας άνετη και γρήγορη πρόσβαση στη θάλασσα. Στις σημερινές συνθήκες και στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη, παρέχονται ακόμη πιο αποτελεσματικές και πιο προσιτές λύσεις με το μετρό, αρκεί με σύνεση να λαμβάνονται εγκαίρως οι σωστές αποφάσεις, και στην περίπτωση αυτή καθίσταται αναγκαία η απόφαση του πρωθυπουργού.

Γιαννης Χατζηβασιλειαδης – Γλυφάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή