Οχι άλλη χρονοτριβή

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της 6/7 διαβάσαμε αναλυτικά όλες τις θέσεις που αναφέρονται στα «κόκκινα δάνεια». Οι προτάσεις του ΥΠΑΝ, όμως, για τη διάσωση των εταιρειών δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Πρέπει να περάσουν από το θερινό τμήμα της Βουλής και να εφαρμοσθούν αμέσως γιατί η χρονοτριβή μεγεθύνει το πρόβλημα και οδηγεί σε απόγνωση. Πρέπει στη φάση αυτή να σωθούν οι λίγες επιχειρήσεις που βιώνουν σήμερα στην Ελλάδα. Να ξεκινήσει πρώτο το ίδιο το κράτος να ρυθμίσει σύντομα τις οφειλές τους σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία. Στη συνέχεια πρέπει οι τράπεζες να χαλαρώσουν τα μέτρα και να χορηγήσουν 3ετή περίοδο χάριτος αφού διαθέτουν και εξασφαλίσεις α΄ σειράς. Αυτή θα είναι μια πραγματική χορήγηση για την ουσιαστική στήριξη των πελατών τους που στο παρελθόν αποτέλεσαν τον κύριο μοχλό της κερδοφορίας τους.

Διαφορετικά, το παιχνίδι κινδυνεύει να χαθεί εντελώς και σε αυτό το οικονομικό Μουντιάλ που παίζουμε τόσα χρόνια στη χώρα μας δεν θα υπάρξει, δυστυχώς, «ούτε παράταση ούτε πέναλτι»…

Γιαννης Ν. Μανωκας – Συνταξιούχος τραπεζικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή