Αποδείξεις και ονόματα

Κύριε διευθυντά

Κατά τη συνεδρίαση της Βουλής προς παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκης αγορεύων κατέθεσε ότι εφοπλιστές ή μεγιστάνες των ΜΜΕ δι’ απλού τηλεφωνήματος προς τον πρωθυπουργό αίρονται ή τροποποιούνται νομοθετήματα ή τροπολογίες προς ψήφιση.

Ο υπουργός κ. Σταμάτης έλαβε αμέσως τον λόγο και απάντησε ότι όσα είπε ο προλαλήσας αποτελούν βαρύτατη συκοφαντία και τον κάλεσε όπως δώσει τα ονοματεπώνυμα εκείνων που τηλέφωνησαν.

Επ’ ευκαιρία, ενθυμούμαι μία περίπτωση προ δεκαετιών κατά την οποία ένας βουλευτής της ΕΔΑ κατηγόρησε τον τότε υπουργό Συντονισμού Παναγή Παπαληγούρα (τον εντιμότατο, τον αδιάφθορο, που πέθανε σ’ ένα υπόγειο πάμπτωχος) ότι επέδειξε φαβοριτισμό και εχαρίσθη σε συγγενικό του πρόσωπο. Ελαβε πάραυτα τον λόγο επί προσωπικού θέματος και είπε μεταξύ άλλων: «Εάν δεν προσκομίσετε και καταθέσετε εντός της αύριον στη Βουλή απτά και συγκεκριμένα στοιχεία για τις κατηγορίες σας, τότε θα είσθε ουτιδανός ψεύτης, δόλιος και αισχρός συκοφάντης…». Κατήλθε του βήματος καταχειροκροτούμενος από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Ομως, άλλες εκείνες οι εποχές…

Βασιλειος Χαρλαυτης – Απόστρ. αξ/κός Π.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή