Μεγάλες διαφορές σε δημοσκοπήσεις

Μεγάλες διαφορές σε δημοσκοπήσεις

Κύριε διευθυντά

Διαπιστώνω, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές τα στατιστικά ευρήματα των τελευταίων  δημοσκοπήσεων (1 – 15/12) όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές.

Παρακολουθώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας ανήσυχος για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Στο πλαίσιο μιας προσπάθειάς μου να ερευνήσω ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα χειρισθεί, τους πρώτους, κυρίως, μήνες του νέου έτους, τόσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εκκρεμότητες, μελετώ κάθε φορά τις δημοσκοπήσεις για να δω ποια κόμματα θα αναλάβουν να μας βγάλουν από τα φοβερά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Η απλή παράθεση δημοσκοπήσεων με τόσο μεγάλο εύρος καταγεγραμμένων δεδομένων δεν μπορώ να πω ότι βοηθάει στην εγκυρότητα των εκτιμήσεων. Παρ’ όλα αυτά, τρεις εταιρείες δίνουν καθαρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και το δικαίωμα να πανηγυρίζει από τώρα για έναν εκλογικό θρίαμβο. Τα ευνοϊκά για μια τέτοια προοπτική δεδομένα είναι τα ακόλουθα: α) Της εταιρείας Pulse RC (για λογαριασμό της TV Action 24) που παρουσίασε στις 8/12 διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. 5,0% (27,0 – 22,0). β) Της ALCO (για το «Ποντίκι») στις 11/12, διαφορά 4,8% (28,0 – 23,2). γ) Της GPO (για το Μega) στις 15/12, διαφορά 6,5% (26,7 – 20,2).

Oσον αφορά, τέλος, τις μάλλον συντηρητικές και ευμετάβλητες, κατά τη γνώμη μου, προβλέψεις, αυτές είναι οι ακόλουθες: α) Της εταιρείας Interview (για τον «Ελεύθερο Τύπο») στις 7/12, διαφορά υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης 3,1% (28,6 – 25,5). β) Της Καπα Research (για το «Βήμα της Κυριακής») στις 14/1, διαφορά 2,8% (25,5 – 22,7). γ) Της Metron Analysis (για τα «Παραπολιτικά») στις 13/12, διαφορά 3,1% (24,2-21,2). δ) Της MRB (για το Star και τη Real News) στις 15/12, διαφορά 4% (24,3 – 20,3).

Εδώ τελειώνει η κουραστική παράθεση των στοιχείων, όπως καταγράφηκαν στα ΜΜΕ την περίοδο 1/12 – 15/12. Ακολουθούν ιστορικές ημέρες για τη χώρα μας. Ο Θεός ας δώσει δύναμη και κουράγιο σε όσους πολιτικούς θα κληθούν να πρωταγωνιστήσουν στις μέρες και τις ώρες που ακολουθούν.

Σταυρος Τσουκαντας – Πρώην Γεν. Δ/ντής του ΕΠΑΝ  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή