Το μέτρο της διακοψιμότητας

Το μέτρο της διακοψιμότητας

Κύριε διευθυντά

Διαπιστώνουμε με λύπη ότι και η έγκριτη εφημερίδα σας υπέπεσε στην εσφαλμένη ερμηνεία της αλλαγής των όρων της δεύτερης δημοπρασίας της διακοψιμότητας (βλ. Άρθρο με τίτλο «Το μέτρο της διακοψιμότητας διχάζει την ενεργοβόρο βιομηχανία» στις 5/4/2016).

Δυστυχώς, παρόλο που γίνεται ρητή αναφορά στην εταιρεία μας, δεν μας ζητήθηκαν πληροφορίες και διευκρινίσεις για ένα τόσο τεχνικό θέμα. Αντίθετα, η όποια έρευνα εξαντλήθηκε στην αναπαραγωγή μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών που κατά τεκμήριο πηγάζουν από αμφίβολης αξιοπιστίας και σκοπιμότητας πηγές της βιομηχανίας.

Ωστόσο, για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, παρακαλούμε να σημειώσετε τα εξής σε σχέση με το άρθρο:

1)   Το εργοστάσιο της εταιρείας μας στο νΒόλο λειτουργεί κανονικ, ενώ το εργοστάσιο που υπολειτουργεί είναι αυτό του Ασπροπύργου.

2)   Το γεγονός ότι το εργοστάσιο του Ασπροπύργου μπήκε στην πρώτη δημοπρασία δεν σημαίνει ότι «πήρε αμοιβή παρόλο που δεν παράγει». Μια απλή ανάγνωση των όρων της δημοπρασίας αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι που αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

3)   Επειδή το δημοσίευμα είναι δυσφημιστικό και παραπλανητικό για την εταιρεία μας, νιώθουμε την ανάγκη για λόγους τάξης να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, «αποκαλύπτοντας» ότι από την αλλαγή των όρων της δημοπρασίας για το μέτρο της διακοψιμότητας, η εταιρεία μας θα απολέσει το ιλιγγιώδες ποσό των 2.000 ευρώ (που θα έπαιρνε με βάση τους όρους της 1ης δημοπρασίας) για το εργοστάσιο του Ασπροπύργου…

Αναρελλα Σταθη – Διευθύντρια Επικοινωνίας Χαλυβουργίας Ελλάδος

Απάντηση

Το δημοσίευμα της «Κ» έκανε αναφορά στο παράδοξο που παρατηρήθηκε στην πρώτη δημοπρασία του ΑΔΜΗΕ, να συμμετάσχουν εργοστάσια που είτε βρίσκονται εκτός λειτουργίας  είτε υπολειτουργούν και να διεκδικήσουν αμοιβή για ισχύ που θα απελευθερώσουν όταν παραστεί ανάγκη, ενώ δεν καταναλώνουν.  Αυτό διαπιστώθηκε πρώτα απ’ όλους από τον ίδιο τον ΑΔΜΗΕ, που έσπευσε εκ των υστέρων στις αναγκαίες τροποποιήσεις του Κανονισμού Δημοπρασιών, ώστε να αποκλειστούν αντίστοιχα φαινόμενα στη δεύτερη δημοπρασία. Ως παράδειγμα τέτοιων εργοστασίων το δημοσίευμα εκ παραδρομής ανέφερε του Βόλου έναντι του Ασπροπύργου του ίδιου Ομίλου (Χαλυβουργία Ελλάδος).

Χρυσα Λιαγγου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή