Αμετανόητοι της Ιστορίας

Κύριε διευθυντά

Δεν ξέρω ειλικρινά αν πρέπει να γελάει ή να θλίβεται κανείς με όσα διαβάζει στο δημοσιογραφικό όργανο των ορφανών της πάλαι ποτέ αλήστου μνήμης Σοβιετικής Ενώσεως. Η ουσία, πάντως, παραμένει διαχρονικά η ίδια, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες καταστροφές κι αν επιφέρουν στη χώρα, όση μεγαλοψυχία κι αν τους επιδείξει κανείς.  Στη στήλη «Σαν σήμερα» του «Ριζοσπάστη» διαβάσαμε προ καιρού τα εξής «πατριωτικά…»: «Το 1921 ο ελληνικός στρατός νικά στο Εσκί Σεχίρ και προελαύνει κατά της Aγκυρας (Μικρασιατική Εκστρατεία). Σε έναν όμως χρόνο από τότε, οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης θα συναντήσουν άδοξο τέλος με τραγικές συνέπειες για τους ελληνικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας. Στις 13.08.1922 θα ξεκινήσει η τουρκική αντεπίθεση. Το μέτωπο κατέρρευσε σχεδόν αμέσως και μόλις δύο εβδομάδες μετά ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Ο τραγικός απολογισμός της Μικρασιατικής Εκστρατείας θα αποτυπωθεί στα νούμερα ως εξής: 91.000 περίπου ήταν οι απώλειες του ελληνικού στρατού, ενώ 1.500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις εστίες τους αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς».  Eνα σχεδόν αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και οι οπαδοί της δικτατορίας του προλεταριάτου δεν έχουν αναθεωρήσει τίποτε από την προδοτική στάση τους. Παραμένουν πιστοί στα εμετικά κείμενα του «Ριζοσπάστη» της 12ης Ιουλίου 1935 ότι: «Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θα ήταν σήμερα πεθαμένη και εμείς Μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα τη στηρίζαμε στην υποδούλωση του τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ. Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των Εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε εκεί όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε».

Μήπως όμως σήμερα έχει αλλάξει κάτι; Ασφαλώς όχι. Κατά τα άλλα, είναι ένα «νόμιμο» και δημοκρατικό κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με την άποψη σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, ανήκει στον νεολογισμό του «συνταγματικού τόξου». Και όποιος τολμήσει να εκφράσει δημοσίως αντικομουνιστικές απόψεις είναι φασίστας.

Γεωργιος Β. Κασσαβετης – Επισμηναγός (Ι) ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή