Το κεφάλαιο της ζωής μας

Κύριε διευθυντά

Τι συμβαίνει και η χώρα μου σέρνεται; Γιατί; Γιατί μια ομάδα ερασιτεχνών της πολιτικής το 2017 δεν λέει και δεν κάνει πράξη την αλήθεια; Λες και συμμετέχουν σε διαγωνισμό ανοησίας, ψηφοθηρίας και ατομικού και συντεχνιακού συμφέροντος με όλους τους προηγούμενους που κυβέρνησαν! Γιατί οι νέοι και ικανοί φεύγουν εκτός και δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες πολιτικής αλλαγής; Γιατί η Ακαδημία Αθηνών απουσιάζει από το μάθημα της πολύχρονης κρίσης; Γιατί δεν αφήσαμε πίσω την κρίση, αλλά συνεχίζουμε να μη μαθαίνουμε; Φαίνεται πως και οι ατομικές μας «τράπεζες» έχουν πτωχεύσει… Οι καταθέσεις ψυχής, ορθού λόγου, δημιουργικότητας, ανιδιοτέλειας, ομαδικότητας, ήθους και παιδείας αποδείχτηκαν λίγες και σώθηκαν. Δεν έχουμε πλέον… είμαστε χωρίς κεφάλαιο ζωής. Και είμαστε μια μακροχρόνια κρίση. Πρέπει να τη σταματήσουμε. Ισως να δανειστούμε λίγο από το κεφάλαιο ανθρώπων με τις πολλές καταθέσεις. Υπάρχουν. Αρκεί να έρθουν μπροστά και ιδιαίτερα στην άσκηση της εξουσίας!!

Επενδύστε στη ζωή!

Επενδύστε στη διαφορετική καθημερινότητα! Επενδύστε στην καλή διάθεση! Επενδύστε στα παιδιά και στην εκπαίδευσή τους, στο μέλλον και στο χαμόγελό τους. Γιατί.. αυτό είναι το πραγματικό χρέος, κύριοι Ελληνες διαπραγματευτές των μνημονίων σας, και όχι το δημοσιονομικό. Επενδύστε στο χαμόγελο των περαστικών. Ζητείται έστω και μία υποψία της καλής διάθεσης. Επενδύστε, λοιπόν, στην καινοτομία των διαπροσωπικών σχέσεων! Επενδύστε στην πολιτική αλλαγή και στην εξάλειψη της υποβάθμισης των κοινών! Επενδύστε στην ατομική σας χειραφέτηση και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης. Επενδύστε στον οικονομικό αλφαβητισμό και στη δημιουργία πολιτικών φορέων με νέους και νέες για να αναχαιτίσουμε το μονοπώλιο της ανοησίας και του λαϊκισμού. Χρειάζεται ο καθένας μας και συνάμα όλοι μαζί να εφεύρουμε τον μαθηματικό τύπο της μέγιστης προσπάθειας και της συλλογικής ευθύνης. Φοβόμαστε να δεσμευτούμε, φοβόμαστε να πιαθαστούμε με τη χημεία της ατομικής δράσης που θα εκραγεί σε ωστικό κύμα δημιουργικότητας. Πολιτικής δημιουργικότητας. Γιατί ο πυρήνας της ζωής μας και των διαφορετικών σχέσεων που περιστρέφονται γύρω από εμάς και την πόλη μας είναι πάντα πολιτικός. Φοβόμαστε ξανά ή δεν είμαστε τολμηροί πολύ να ξοδέψουμε γενναιόδωρα γόνιμες ιδέες και πράξεις άμεσα, ώστε να πάρουμε αποτέλεσμα μεγαλύτερο ή καλύτερο από αυτό που είχαμε μέχρι τώρα. Επενδύστε στην αντι-κρίση! Επενδύστε στον χρόνο που αφιερώνουμε για την ενημέρωσή μας και επενδύστε πολύ στην αμφισβήτηση και έλεγχο των ειδήσεων.

Επενδύστε στο χιούμορ και στην απομάκρυνση των ακατάλληλων από τις κατάλληλες θέσεις! Επενδύστε στο βιβλίο.

Επενδύστε στο γράψιμο! Επενδύστε στη φωνή σας!!

Κων/νος Δημας-Ιερομνημων, Δάσκαλος, επενδυτής στην αντι-κρίση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή