Πλήρωσα χαράτσι… γιατί με έκλεψαν

Πλήρωσα χαράτσι… γιατί με έκλεψαν

Κύριε διευθυντά

Είχα την ατυχία να πέσω θύμα, όπως και χιλιάδες συμπολίτες μας, των πορτοφολάδων, οι οποίοι αποτελούν ένα μικρό υποσύνολο στην πλειάδα της ανομίας και εγκληματικότητας την οποία βιώνουμε στην καθημερινότητα της σύγχρονης Ελλάδας. Μεταξύ των «απαλλοτριωθέντων» από το πορτοφόλι μου ήταν και η άδεια οδήγησης. Ηταν φυσικό να σπεύσω προς αντικατάστασή της στην Υπηρεσία Συγκοινωνιών στον Χολαργό, έχοντας ετοιμάσει όλα τα σχετικά δικαιολογητικά. Οταν τελείωσε η τελετουργία παράδοσης, ρώτησα την αρμόδια υπάλληλο:

– Μπορείτε, παρακαλώ, να μου δώσετε μια πειστική απάντηση γιατί έπρεπε να καταθέσω και «το επιπλέον» αποδεικτικό πληρωμής των 30 ευρώ, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής;

– Αυτό είναι αρμοδιότητα του νομοθέτη. Εκεί να απευθυνθείτε.

– Ναι, αλλά ο νομοθέτης νομοθετεί με βάση τις εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων. Μπορώ να δω κάποιον προϊστάμενο;

– Είναι η κυρία με τα μπλε στο βάθος.

Ολα καλά ώς εδώ. Επιχείρησα να δω την προϊσταμένη. Η πόρτα εισόδου ήταν κλειδαμπαρωμένη. Χρειάστηκε να ξαναπεριμένω στην ουρά, να βρω διαθέσιμο κάποιον υπάλληλο για να ζητήσω να μου ανοίξουν, μια και στον χώρο υπήρχαν και συναλλασσόμενοι που κάποιος θα έπρεπε να τους είχε ανοίξει. Ο υπάλληλος με ρώτησε τι θέλω, είπα ότι θέλω να δω την προϊσταμένη για να συζητήσω μαζί της κάτι υπηρεσιακό. Ο υπάλληλος έκανε νόημα στην κ. προϊσταμένη και εκείνη ένευσε αρνητικά. Τότε ανέλαβε έτερος υπάλληλος να με ρωτήσει τι θέλω και εξήγησε ότι θα απαντήσει αυτός. Του είπα ότι αναζητώ μια πειστική απάντηση για το χαράτσι. Και συμπλήρωσα: «Δεν φτάνει που μας λεηλατούν οι πορτοφολάδες, θα πρέπει να τιμωρούμαστε και από την πολιτεία;».

Και ο κ. υπάλληλος: «Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του νομοθέτη. Υποθέτω ότι η πληρωμή αυτή είναι για να είναι πιο προσεκτικοί οι πολίτες και να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα πράγματά τους στη βορά(!) των πορτοφολάδων»!  Δεν τον ρώτησα αν και αυτός δεν κυκλοφορεί με το πορτοφόλι στην τσέπη του. Πού να βγάζεις άκρη με τη νεοελληνική δημοσιοϋπαλληλική –και όχι μόνο– νοοτροπία, δοκησισοφία ή αναισθησία – εξέστω Κλαζομενίοις ασχημονείν.  Ακούτε, συν-Ελληνες; Οι πορτοφολάδες, οι κλέφτες, οι ληστές, οι πάσης φύσεως παραβάτες είναι αθώοι. Πρέπει να τιμωρούμαστε εμείς οι υπόλοιποι, τα θύματά τους.

Ηλιας Νελλας, Συνταξιούχος – Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή