Οι μπαταχτσήδες πατάνε γκάζι

Οι μπαταχτσήδες πατάνε γκάζι

Κύριε διευθυντά

Οταν σε μια χώρα δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες δικαίου, η χώρα αυτή δεν έχει μέλλον. Και όταν μια κυβέρνηση, προκειμένου να παρακάμψει τις αδυναμίες της, παραβιάζει κατάφωρα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι ανίκανη και επικίνδυνη για τη χώρα.

Αυτό συνέβη δυστυχώς στη χώρα μας. Η κυβέρνηση προχώρησε αρχικά σε μια σωστή απόφαση, την οποία έπρεπε να έχουν πάρει προ πολλού οι διάφορες κυβερνήσεις, αλλά και η ίδια. Στην εξακρίβωση δηλαδή όλων εκείνων των παράνομων και ασυνείδητων που κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους ανασφάλιστα και στην υποχρέωσή τους να τα ασφαλίσουν, παράλληλα με την επιβολή προστίμου για τη μέχρι τώρα παρανομία τους.

Είναι λογικό στην εφαρμογή αυτής της απόφασης να υπάρχουν λάθη και αδυναμίες, οι οποίες όμως μπορούν να διορθωθούν με κάποια ταλαιπωρία έστω εκείνων που θίγονται, πράγμα αναπόφευκτο και σύνηθες για κάθε νέο μέτρο που λαμβάνεται. Είναι επίσης εύλογο και σύνηθες όλοι οι θιγόμενοι να καταφεύγουν στα ΜΜΕ, τα οποία, επίσης δυστυχώς, προβάλλουν υπερβολικά τις περιπτώσεις αυτές, ενώ συνήθως δεν προβάλλουν τη δικαιοσύνη που απονέμεται με κάποιο σωστό μέτρο και τα καλά που έχει.

Ετσι η κυβέρνηση, θέλοντας να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις των λανθασμένων εφαρμογών του μέτρου, και μάλιστα σε συνεδρίαση του κυβερνητικού της συμβουλίου, αντί να λάβει μέτρα διευκόλυνσης των θιγομένων, πήρε την αδιανόητη απόφαση να εξισώσει όλους, παράνομους και αδικημένους, και να χαρίσει σε όλους τα πρόστιμα, επιβραβεύοντας έτσι τους παράνομους που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία! Το γεγονός δεν θα είχε μεγάλη σημασία, εάν συνέβαινε μόνο στην περίπτωση αυτή και δεν ήταν ο κανόνας για τη χώρα μας, όπως γίνεται π.χ. με τα αυθαίρετα, με τους φοροφυγάδες, με τους μπαταχτσήδες, με όσους δεν πληρώνουν κανονικά δόσεις και εισφορές κ.λπ.

Ετσι όμως δεν μπορεί να πάει ποτέ μπροστά αυτή η χώρα, και είναι καιρός να αλλάξουν τακτική και τα ΜΜΕ στο θέμα αυτό και να μην προβάλλουν υπερβολικά και κατ’ επιλογήν μόνο τις διάφορες ακραίες περιπτώσεις αδικιών που μπορούν να προκύψουν από κάποιο σωστό κατά τα άλλα μέτρο.

Ιωαννης Κουλουρης, Δρ μηχ/γος – ηλ/γος ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή