Η κακοδαιμονία μας έχει βαθιές ρίζες

Η κακοδαιμονία μας έχει βαθιές ρίζες

Κύριε διευθυντά

Ολες οι ελληνικές παροιμίες είναι ακριβείς και σωστές, αλλά πολλοί λίγοι τις εφαρμόζουν. Λοιπόν, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο λαός. Πολύ σωστά, θα μου πείτε, τις παροιμίες θα εφαρμόσουν; Εδώ δεν εφαρμόζουν τους νόμους και ιδιαίτερα οι πολιτικοί που τους ψηφίζουν. Δεν υπάρχει νόμος για την προστασία των δασών; Πότε μερίμνησαν οι «υπεύθυνοι» να τον εφαρμόσουν; Ποτέ κανείς, και παραμένουν στις θέσεις τους. Από το ένα εκατομμύριο αυθαίρετα που έχουν κτιστεί (όπως διαβάζουμε) πόσα είναι μέσα στα δάση; Βίλες με πισίνες κ.λπ. Δεν γνωρίζουν τους υπευθύνους; Ο αρχιτέκτων, ο πολιτικός μηχανικός, ο δήμος που έδωσε την άδεια, ο περιφερειάρχης, η αστυνομία, το δασαρχείο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, η ΔΕΗ που έδωσε ρεύμα, ο ΟΤΕ που έδωσε το τηλέφωνο κ.ά. Ολοι αυτοί είχαν άγνοια; Οι ανωτέρω όλοι δεν είναι υπεύθυνοι να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη; Θα μου πείτε, με τέτοιες «μικρολεπτομέρειες» θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη; Το Κτηματολόγιο, αλήθεια, γιατί δεν τελειώνει τόσα χρόνια; Ποιος το εμποδίζει; Και γιατί; Δεν γνωρίζω εάν η Αλβανία το τελείωσε, διότι ήταν οι δύο χώρες στην Ευρώπη και Βαλκάνια που δεν έχουν Κτηματολόγιο (Ελλάδα, Αλβανία). Οι ανακοινώσεις για τις φωτιές εκατέρωθεν είναι του «κλώτσου και του μπάτσου», που λέει ο λαός. Βγαίνουν οι μεν να δικαιολογήσουν ότι φταίει ο ισχυρός αέρας και ορισμένοι εμπρηστές και από την άλλη, οι άλλοι που επί 40-50 χρόνια δεν έκαναν τίποτε σωστό όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, καλόν θα είναι να κρύβονται. Ολοι είναι υπεύθυνοι, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, υπουργοί και γενικά οι πολιτικοί που πέρασαν και οι σημερινοί. Διότι ο πακτωλός χρημάτων από Ε.Ε. και άλλες πηγές, αν εχρησιμοποιείτο σωστά με πρόγραμμα, ευσυνειδησία και συνέπεια στις προεκλογικές υποσχέσεις, όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών και των κομμάτων, η χώρα δεν θα είχε αυτά τα χάλια, και πού είμαστε ακόμη. Αυτό το κράτος δεν πρόκειται ποτέ να οργανωθεί.

Απορούν πολλοί γιατί οι Ελληνες του εξωτερικού προοδεύουν; Απλή η απάντηση: Ολοι μας σεβόμαστε τους νόμους της χώρας που εργαζόμαστε, υπάρχει αξιοκρατία, οι πολίτες της χώρας σέβονται τους συναδέλφους ξένους και συνεργάζονται σωστά μαζί, για το καλό της επιχείρησης που εργάζονται και της χώρας.

Δεν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες. Δυστυχώς τα αντίθετα συμβαίνουν στην πατρίδα μας.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή