Η δορυφορική TV και οι ακρίτες

Η δορυφορική TV και οι ακρίτες

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το άρθρο του συντάκτη Βαγγέλη Μανδραβέλη με τίτλο «Σκιές στην επιδότηση αγοράς δορυφορικής κεραίας από ακρίτες», που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακής 17-09-2017 της «Καθημερινής» και όσον αφορά στην εταιρεία μας, επιτρέψτε μας να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το άρθρο, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι «το υπουργείο ΨΗΠΤΕ φέρνει πελάτες στον ΟΤΕ και στη Forthnet με κρατικά χρήματα». Επ’ αυτού να σας ενημερώσουμε ότι η παροχή υπηρεσιών δορυφορικής πρόσβασης στα κανάλια εθνικής εμβέλειας γίνεται χωρίς την οποιαδήποτε επιβάρυνση για τον καταναλωτή από την εταιρεία μας, η οποία θεωρεί ως ένα από τα σημαντικότερα αγαθά την πρόσβαση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Παρέχεται δε απολύτως δωρεάν προς τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η εταιρεία μας δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ γι’ αυτή την υπηρεσία και άρα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, που χρησιμοποιούν τη Nova για να έχουν πρόσβαση σε ελληνικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, δεν είναι πελάτες μας.

Κατά την προσφιλή τακτική του, όπως και άλλες φορές σάς έχουμε επισημάνει, ο συντάκτης σας προχωρεί σε περαιτέρω αυθαίρετα συμπεράσματα και φανταστικές διαπιστώσεις για την εταιρεία μας, καθώς λίγο παρακάτω αναφέρει ότι «στόχος, ωστόσο, είναι κυρίως η ενίσχυση της Forthnet, η οποία στην πιλοτική φάση είναι η μόνη συμμετέχουσα επιχείρηση στους νομούς Δωδεκανήσου, Σάμου και Χίου». Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα προσβλητικό και συκοφαντικό για την εταιρεία μας, υπονοώντας ευνοϊκή μεταχείρισή της από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οπως πολύ εύκολα θα μπορούσε να διαπιστώσει ο συντάκτης σας, η δεύτερη εταιρεία παροχής δορυφορικής τηλεόρασης, ενώ συμμετέχει κανονικά στην πρώτη φάση στη Θράκη, για δικούς της λόγους δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στη δράση που αφορούσε τα νησιά του Αιγαίου.

Με τη βεβαιότητα ότι η επιστολή μας αποκαθιστά την πραγματικότητα και βοηθά στην πλήρη και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας σας, παρακαλούμε για τη δημοσίευσή της.

Για τη Forthnet

Γρηγορης Κατσογιαννης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή