Ο κ. Μ. Μπαλαούρας, ο «Φαληρεύς», το βίντεο

Ο κ. Μ. Μπαλαούρας, ο «Φαληρεύς», το βίντεο

Κύριε διευθυντά

Με την επιστολή μου απευθύνομαι στον συνεργάτη σας κ. Στέφανο Κασιμάτη: Γνωρίζω πολύ καλά, επειδή σας διαβάζω από τότε που αρχίσατε τη στήλη σας στην «Καθημερινή», το χολερικό ύφος σας, το οποίο αγωνιάτε να περνάτε στους αναγνώστες σας ως φλεγματικό αγγλικό χιούμορ (!), αλλά νομίζω ότι, επειδή κάποια πράγματα παρατραβάνε, καλό είναι να ελέγχετε τουλάχιστον τις πληροφορίες σας. Το να γράφετε ότι είμαι ασυνάρτητος είναι μια προσβολή. Το να γράφετε όμως ότι είμαι φιλοπότης, είναι λασπολογία που μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή, γιατί όλοι, τελικά, παροικούμε στη μικρά μας Ιερουσαλήμ… Μου θυμίσατε το αλήστου μνήμης δημοσίευμα της εποχής Κουτσόγιωργα για κάποιο κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ότι δήθεν έκανε πιάτσα στη Συγγρού ως τραβεστί, με τραγικές συνέπειες…

Μα δεν θα ασχολιόμουν ούτε καν με αυτό, αν δεν γράφατε για τη δήθεν τηλεφωνική συνομιλία μου με τον Γκόρντον Μπράουν. Και στα επίσημα πρακτικά της Βουλής, αλλά και στο video που σας επισυνάπτω (σημ.: στη διάθεση της εφημερίδας) είπα ότι ο Γκόρντον Μπράουν μου έστειλε email. Προφανώς, το έστειλε σε μένα ως πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και ενδεχομένως και σε άλλους ομολόγους μου στην Ε.Ε., προκειμένου να ασκηθεί πίεση στα όργανα της Ε.Ε., σύμφωνα με συζητήσεις σε παλαιότερη σύνοδο του G20. Γι’ αυτό στην ομιλία μου ανέφερα ότι «ζήτησε ο Γκόρντον Μπράουν να γίνει ευρεία υποστήριξη για να καυτηριαστούν, επιτέλους, αυτά». Σας επισυνάπτω τη σχετική παράγραφο από τα πρακτικά της Βουλής: «Σας καλώ να βγάλουμε ένα ψήφισμα κάποια στιγμή και να πούμε τι μέτρα εισηγούμεθα να πάρει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την πάταξη της νομιμοφανούς φοροδιαφυγής. Σας λέω ένα γεγονός: Πέντε δισεκατομμύρια στα τρία χρόνια που μας πέρασαν φορολογική διευκόλυνση –ας την πω έτσι– είχαν δύο μεγάλες εταιρείες –μία εκ των οποίων ήταν η Google– από τις δοσοληψίες της με την Ευρώπη. Ασύλληπτα ποσά! Και θα σας αναφέρω και ένα άλλο: Ελαβα ένα email από τον Γκόρντον Μπράουν, τον προηγούμενο πρωθυπουργό των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ζήτησε στήριξη για να υλοποιήσουν αυτά τα μέτρα που είχαν πάρει το 2010 στη Σύνοδο του G20.Και ζήτησε ο Γκόρντον Μπράουν να γίνει ευρεία υποστήριξη για να καυτηριαστούν, επιτέλους, αυτά».

Μακης Μπαλαουρας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή